Het verhaal van Laura (teamleider Frailty Langdurige Zorg)

Laura is een jong talent binnen de ouderenpsychiatrie van GGZ Noord-Holland-Noord. Vol energie kwam ze na haar opleiding SPH bij de organisatie om de interne opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige te gaan doen. Inmiddels is ze teamleider Frailty Langdurige Zorg Bakkum en tilt ze de zorg voor de oudere psychiatrische patiënt naar een hoger plan. Laura: “Oudere mensen die bij ons opgenomen zijn, dat zijn mensen zoals jij en ik.”

“Mijn hart gaat echt sneller kloppen van de zorg voor ouderen”, vertelt Laura. “Het is afwisselend, want mensen zijn opgenomen vanwege hun psychiatrische problematiek, maar ze hebben ook lichamelijke zorg nodig. Daarnaast speelt herstel gericht werken een grote rol: ik vraag mensen altijd wat hun wensen zijn. Wat wilt u en wat kunnen wij daaraan bijdragen?”

Elke dag een nieuwe dag

Met onze cliënten blijf ik zo veel mogelijk in het hier en nu. Zo kan het zijn dat we de ene dag nog lekker met elkaar gaan wandelen en dat ik de volgende dag de wind van voren krijg omdat iets niet kan. Wat we de dag ervoor met elkaar beleefd hebben, is dan al vergeten. Elke dag is een nieuwe dag voor deze mensen. Het energieniveau is anders en daarmee ook hoe ze reageren op dingen. Daar moet je op kunnen schakelen, op in kunnen spelen.

Helder

Oudere mensen die bij ons opgenomen zijn, met psychiatrische problematiek, dat zijn mensen zoals jij en ik. Vaak hebben ouderen heel lang een gewoon leven geleid. Maar dan gebeurt er iets heftigs waardoor ze afhankelijk worden van zorg. Dat is dan een combinatie van psychische en somatische zorg. De grens tussen psychische klachten en cognitieve achteruitgang door ouderdom ligt soms dicht bij elkaar, maar de bewoners hebben vaak ook nog een gezond deel. Dan vertellen ze over het werk dat ze vroeger gedaan hebben of waar ze opgroeiden, dit is dan heel helder. Dit verschilt van dag tot dag.

Aandacht

Wij werken vanuit de herstelvisie, maar maken babystapjes. We besteden veel aandacht aan hygiëne, de zogenaamde ADL, algemene dagelijkse levensverrichtingen en aan dagstructuur. Je gaat je ook beter voelen als je er netjes gekleed uitziet, je haar is gekamd of een make upje aangebracht. We vergeten vaak dat affectie ook heel belangrijk is. Dat is vaak een ondergeschoven kindje. Een arm om iemand heen kan als heel fijn worden ervaren. Je moet een bepaalde genegenheid hebben voor deze mensen. Binnen de professionele grenzen natuurlijk.

Carrière

Ik vind het leuk om verder te denken. Waar willen we staan over een jaar? Hoe gaan we dit uitzetten, wat heb ik daarvoor nodig en hoe gaan we de strategie bepalen? Mijn manager heeft me gestimuleerd om een post-HBO managementopleiding te gaan doen. GGZ kijkt echt oprecht naar de kwaliteit die iemand levert, de inzet en motivatie. Je wordt niet in een keurslijf gegoten. Alles viel op zijn plek toen mijn teamleider aangaf minder te willen gaan werken en haar baan graag aan mij wilde overdragen. Met mijn management-diploma op zak was dat een prachtige stap. We werken nog steeds samen en we leren van elkaar.

Mezelf zijn

Ik heb veel energie en daardoor is mijn werkweek soms meer dan 40 uur. Naast mijn baan als teamleidster werk ik ook nog als verpleegkundige. Daar voel ik me goed bij; zo houd ik voeling met de praktijk en hou ik mijn vaardigheden bij.”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!