Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van William (verpleegkundige & trainer)

“In mijn werk in de nachtdienst maak ik van alles mee. Deze ervaring gebruik ik dan ook in de weerbaarheidstrainingen die ik geef. De combinatie van werken als verpleegkundige en als trainer is ideaal. Ik weet wat er speelt en ik kan ook mezelf blijven toetsen.” Aan het woord is William Buiter, verpleegkundige in de nachtzorg.”

Mystieke sfeer

“s Nachts werken we met 3 nachtverpleegkundigen en een bewaker. De dienst start om 22.45 uur en eindigt om 07.45 uur. Voor elke nachtdienst begint hebben we een overdracht, zodat we weten wat ons te wachten staat en wat we voor cliënten kunnen betekenen. We wisselen om de 3 uur onze taken af. Er zit altijd iemand in de controlekamer, waar we onze camera’s in de gaten houden. En we lopen of fietsen een ronde. Het werken in de nacht op het Landgoed Willibrordus in Heiloo heeft een mystieke sfeer. Helemaal als ik samen met mijn collega onze ronde fiets en de koepel mooi is verlicht. Het voelt dan alsof ik in een andere wereld ben.”

Cliënten ondersteunen in de nacht

“Cliënten die op het terrein wonen kunnen ons ’s nachts bellen als er bijvoorbeeld iets aan de hand is. Het komt bijvoorbeeld voor dat cliënten niet kunnen slapen en voorgeschreven medicatie van ons krijgen. Ook hebben we laatst een cliënt kunnen helpen die bedlegerig is en moeilijk uit zijn woorden kon komen. Vanuit de controlekamer proberen we er dan achter te komen wat er aan de hand is. Uiteindelijk zijn we naar die persoon toegegaan en kwam we erachter dat hij schone lakens nodig had. Dat hebben we toen voor hem geregeld. Zo komt dan mijn verzorgende kennis weer van pas. We vroegen achteraf wat voor cijfer hij ons zou geven. We kregen een 9! Dat is natuurlijk mooi om te horen maar we zijn op zo’n moment vooral blij dat we hem hebben kunnen helpen, zodat hij uiteindelijk weer lekker heeft kunnen slapen.”

Een goede nachtrust

“Naast de ondersteuning van cliënten die op het Landgoed wonen ondersteunen we ook de klinieken op het terrein die wel met nachtdiensten werken. Het komt wel eens voor dat ze ons om versterking vragen. We hebben altijd een portofoon bij ons en een pieper waarmee we opgeroepen kunnen worden. Ik ga tevreden naar huis als het een rustige nacht is geweest en cliënten dus een goede nachtrust hebben gehad. Als cliënten goed slapen draagt dat namelijk bij aan hun herstel.”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!