Contrast
Onderstrepen

Ervaringsdeskundigen GGZ NHN geven WRAP-cursus op Curaçao

donderdag 4 november 2021 13:00 uur
Card image cap

Soms kan het leven ontregeld raken door ernstige gebeurtenissen. Inmiddels wordt WRAP (Wellness Recovery Action Plan) wereldwijd ingezet om mensen hierin te ondersteunen zodat zij weer grip krijgen (en houden) op het leven. Zo ook op Curaçao. De eerste groep van 12 deelnemers ontvingen afgelopen week van drie ervaringsdeskundigen van GGZ NHN hun certificaat.

Herstelgerichte aanpak op Curaçao 

De WRAP-cursus op Curaçao is onderdeel van een programma om een herstelgerichten aanpak en ervaringsdeskundigheid op het eiland te introduceren. Het programma wordt geleid door Projectbureau Caribbean. Dit bureau organiseert een aantal activiteiten en cursussen binnen het sociaal domein, ter ondersteuning van een persoons- en herstelgerichte aanpak bij kwetsbare personen op Curaçao.

Nanette Waterhout, Karolien van Heerwaarden en Danilo Janga (alle drie ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord, o.a. werkzaam bij de Herstelacademie) zijn te gast bij Projectbureau Caribbean en hebben aan de eerste groep deelnemers de WRAP-cursus gegeven. Afgelopen maandag is de tweede groep gestart. De ervaringsdeskundigen van GGZ NHN hebben eerder dit jaar al online oriëntatie bijeenkomsten verzorgd voor deelnemers die werkzaam zijn in de zorg of bij de overheid en gedreven zijn om zich in te zetten om stigma tegen te gaan.

Naast de WRAP-cursus organiseert het projectbureau ook de cursus Mental Health First Aid (MHFA), de Crisiskaart, ervaringsdeskundigheid, enkele projecten met participatief actieonderzoek en de Human Library. Nanette, Karolien en Danilo sluiten hun bezoek aan Curaçao af met een mini-symposium over persoonsgerichte aanpak en ervaringsdeskundigheid op 5 november 2021.

Professionals en studenten in het Sociaal Domein op Curaçao die geïnteresseerd zijn in de projecten kunnen contact opnemen met Projectbureau Caribbean via projectbureaucaribbean@gmail.com.

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met steun van MIND, Fundashon Boy Winkel en GGZ Noord-Holland-Noord

Wat is WRAP?

WRAP staat voor Wellness Recovery Action Plan. Het is een instrument voor zelfonderzoek, een toevoeging aan alles wat je al weet van jezelf, wat werkt en wat je goed doet. WRAP is voor iedereen die persoonlijke verantwoordelijkheid wil nemen voor het eigen welbevinden en erachter wil komen wat voor hem of haar werkt. WRAP werkt los van rollen en diagnostische kaders. Het is dus geen signaleringsplan of begeleidingsplan en je kunt met WRAP geen hulpverlening of medicatie vervangen. De WRAP wordt gefaciliteerd door ervaringsdeskundigen. Meer informatie leest u in het aanbod van de Herstelacademie.

Fotocredits zijn voor @margogroenewoud.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: