Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van Gaby (ouderenpsychiater)

Gaby werkt sinds 2010 als ouderenpsychiater bij GGZ Noord-Holland-Noord en maakt deel uit van een regioteam Frailty/Ouderenpsychiatrie. Vanuit een klinische functie elders maakte zij de overstap naar een ambulant werkend team bij GGZ NHN. Ze zou niet meer terug willen. “We behandelen cliënten als team”, vertelt Gaby. “Wij zijn allemaal teamplayers en houden van samenwerken. Dat is een kerncompetentie in de Ouderenpsychiatrie.”

“Er is altijd een regiebehandelaar en een coördinerend behandelaar als behandelduo bij een patiënt betrokken”, vertelt Gaby. “Voortkomend uit de FACT-methode worden patiënten met extra zorgbehoefte in een shared caseload met het hele team gedeeld. Zo kan je zorg van elkaar over nemen en makkelijk zorg op- en afschalen, zij het om opname te voorkomen of deze klinisch te verkorten. We kunnen dit doen door onze gestructureerde werkwijze; via het CT-bord hebben wij de opgeschaalde patiënten gezamenlijk in beeld.

Samenwerking

Ik vind het ontzettend fijn dat ik mijn kennis en vaardigheden mag delen met een multidisciplinair team bestaand uit collegiale, flexibele, enthousiaste en laagdrempelig bereikbare collega’s, wat bijdraagt aan een prettige werksfeer. Wij werken samen met een heel netwerk, intern met de ggz-teams (volgens het principe Specialisten Samen In de Wijk), met de PCLD (psychiatrisch consultatieve dienst in het ziekenhuis) en extern met huisartsen, medisch specialisten in het ziekenhuis, stichting Geriant (dementiezorg) verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorgorganisaties etc. Samen met het hele netwerk en betrokken familie trachten we maatwerk te leveren.

Als team zijn we op elkaar ingespeeld, hebben aandacht voor elkaar, kennen elkaars kwaliteiten en weten dat we op elkaar terug kunnen vallen. Er is ontzettend veel draagkracht in het team.

Divers

Wat ons werk bijzonder maakt is dat de doelgroep zo divers is, qua leeftijd, levensfase, aandoening, achtergrond, ook de levensverhalen zijn zeer divers. Hier kan ik mijn bevlogenheid en passie kwijt voor de meest kwetsbare groep. Verder hou ik van het gepuzzel in zeer geregeld voorkomende complexe situaties zoals somatiek bij multimorbiditeit, polyfarmacie en geneesmiddeleninteracties.

De mens achter het verhaal

Wij zien ook veel kankerpatiënten die door de diagnose zelf of de behandeling met chemotherapie of bestraling extra hulp van ons nodig hebben. Meestal ligt hier geen langdurige psychiatrische aandoening voor, maar hebben we met zeer complexe situaties en ontredderde gezinnen te maken. Ook hier kijken we naar de mens achter het verhaal en zoeken naar het doel van de patiënt. In iedere situatie is de vraag wat wij voor iemand kunnen betekenen, ook al is hij in de laatste fase van zijn leven en begeleid je ze vaak op weg naar de dood. Ik zou de hoeveelheid diepgaande gesprekken die ik in deze context heb gevoerd niet willen missen.

Nevenfuncties

Naast mijn werk in de Ouderenpsychiatrie ben ik lid van het ECT-team, dat ervoor zorgt dat binnen onze organisatie zeer zieke patiënten deze behandeling kunnen krijgen. Dit is ook een groep collega’s, die zeer bevlogen is. Verder ben ik lid van het expertnetwerk Frailty/Ouderenpsychiatrie, lid van de opleidingsgroep voor AIOS psychiatrie ( en geriatrie) en opleider voor de Ouderenpsychiatrie.

Het is heel fijn werken bij GGZ NHN, een herstelgerichte, innovatieve organisatie die mijn werk faciliteert. Er zijn veel opties om je verder te ontwikkelen door nevenfuncties als deelname aan de medische staf, aan expertnetwerken, de geneesmiddelencommissie, de opleidingscommissie, diverse werkgroepen, uitvoeren van ECT of wetenschappelijk onderzoek.”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!