Contrast
Onderstrepen

Eetstoornissen

Mensen met een eetstoornis hebben een verstoord eetgedrag. Hun leven wordt beheerst door (de gedachte aan) eten.

Eetproblemen

Ze eten niet als ze honger hebben, ze leggen zichzelf strenge dieetregels op die schadelijk zijn voor hun lichaam, of ze eten in een opwelling heel veel  - meestal ongezond en calorierijk - voedsel. Alles wat met eten en voedsel te maken heeft, is voor hen beladen.

Soorten eetstoornissen

De meest voorkomende eetstoornissen zijn anorexia nervosa en bulimia nervosa. Mensen met anorexia nervosa lijden onder een enorme angst om dik te worden, terwijl ze juist weinig wegen. Mensen met bulimia nervosa hebben regelmatig vreetbuien en proberen dik worden te voorkomen door over te geven of laxeermiddelen te gebruiken. Ook kennen we de eetbui-stoornis, ook wel ‘binge eating disorder’ genoemd. De eetbui-stoornis lijkt op bulimia nervosa, maar dan zonder het overgeven en gebruik van laxeermiddelen.

Anorexia nervosa en bulimia nervosa komen vooral bij vrouwen voor. De ziekte begint meestal in of vlak na de puberteit.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: