Contrast
Onderstrepen

Geslaagde Burendag bij de Forensisch Psychiatrische afdeling Heiloo

maandag 27 september 2021 11:30 uur

De forensisch psychiatrische afdeling (FPA) in Heiloo heeft zaterdag 25 september 2021 op Burendag de deuren weer opengesteld voor publiek. Vanwege corona was er dit keer geen vrije inloop, maar waren er 4 geplande rondleidingen van 90 minuten waar we 51 buren mochten verwelkomen. Het was een groot succes! De buren beoordelen de dag met maar liefst een 9.2!

Na het welkomstwoord van Paul was het tijd voor een kijkje op Unit 4. Buren vonden het erg interessant en stelden veel vragen. Ook waren er een aantal clienten en een ervaringsdeskundige die vertelden hoe het is om tijdelijk in de Forensisch psychiatrische afdeling te verblijven.

Psychomotorische therapie in de gymzaal was ook onderdeel van het programma. Er is een oefening gedaan waarbij verschillende thema's centraal kunnen staan zoals samenwerken, communicatie, frustratie, positie in de groep, groepsdruk etc. Deze oefening werd voor de buren nu in groepsverband ingezet, maar kan ook 1 op 1.

De rondleiding werd afgesloten met een bezoekje aan Maatwerk, ons centrum voor werk & ontwikkeling. Dagbestedling draagt bij aan o.a. herstel, zelfvertrouwen en structuur.

Ontzettend leuk om onze buren te ontmoeten vandaag en fijn dat ook burgemeester van Heiloo Mascha ten Bruggencate bij de rondleiding was. Ook een journaliste van het Noordhollands Dagblad was erbij. Lees hier het mooie verslag van de krant.


Burenlunch bij de Trog

Daarnaast had ook stichting de Buitenkans een Burendag activiteit op het Landgoed in Heiloo. Zij organiseerden een lunch bij theeschenkerij de Trog. Buren gingen zelf groente en fruit oogsten uit de tuinen op het Landgoed voor de lunch.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: