Contrast
Onderstrepen

Verhalen van cliënten in de forensische psychiatrie

Stelt u zich eens voor, u worstelt met onzekerheid, depressie, woede, angst, gemis van vertrouwen en wanhoop. Veel anderen maakten dat ook mee en hebben hun weg in herstel gevonden. Niet iedereen bewandelt dezelfde weg naar herstel. Gelukkig maar, want er is ook niet één juiste weg, er zijn er meer. Herstelverhalen zijn verhalen van mensen die beschrijven hoe zij hun weg naar herstel hebben aangepakt. Ook geven ze soms tips. 

Verhalen van anderen kunnen u hoop, vertrouwen, steun en inzicht geven. En mogelijk kunnen ze helpen bij het omgaan met psychische kwetsbaarheid en alles wat daarbij komt kijken. 

Sander

"Zonder behandeling had ik hier nu niet gestaan. Wel ben ik in de overtuiging dat veel van mijn herstelwerk heeft plaatsgevonden buiten de kliniek. Werk, wonen, relatie, vrije tijd, sociale rollen: ik betrad opnieuw tal van leefgebieden."

Rick

"Je krijgt alleen de trainingen en behandelingen die voor jou van toepassing zijn. Dus ieder zijn behandeling is anders dan die van de anderen. Daar loop je wel eens tegenaan als cliënt, als de een iets wel mag en jij niet."

Ruud

“In mijn herstel ben ik bezig met andere dingen om de dag door te komen. Het heeft wel drie jaar geduurd voordat ik daar aan toe was. Het is zo belangrijk dat je wat te doen hebt."

Sarah

"Bij andere intakegesprekken bij verschillende klinieken kon ik mijn hulpvraag totaal niet formuleren en werd ik keer op keer afgewezen. Gelukkig lukte het hier in Heiloo wél!"

Peter

"Maar door de gesprekken met de behandelaar ontstond er langzaam aan een vertrouwensband en deze wist mij ervan te overtuigen dat de te voeren gesprekken mij inzicht zouden geven in de ‘verstopte’ problemen waarmee ik worstelde."

Femke

"Gelukkig kon ik er later weer goed voor mijn dochter zijn. Dat was mijn grootste herstel. Ook door steun van mijn man en familie ben ik er toen weer boven op gekomen.”

Sebas

"Alles raakte ik kwijt, maar er komen altijd dingen op je pad die er voor zorgen dat je leert. Sta open om te leren en wees niet bang om fouten te maken."

Mike

"Ik herinner mij het eerste contact met een ervaringswerker als de dag van gisteren. Om een levensverhaal van een ander te horen en de worsteling die deze man had doorgemaakt, maakte grote indruk op mij."

Brian

"Hoe meer ik leerde en voelde, hoe meer ik besefte wat ik mijzelf al m'n hele leven heb ontnomen. Bij elke teleurstelling en tegenslag die ik had, merkte ik nu dat ik dat om kon zetten in iets positiefs.”

Mo

"Nu hoef ik me geen zorgen meer te maken om geld of om weer gepakt te worden. Mijn leven is weer rustig.”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: