Contrast
Onderstrepen

SPV'ers kunnen nu ook regiebehandelaar zijn

vrijdag 8 juli 2022 09:47 uur

Door een wijziging in het nieuwe Landelijke Kwaliteitsstatuut GGZ (LKS-GGZ) kunnen sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen (SPV) nu ook regiebehandelaar zijn. Het aantal beschikbare regiebehandelaars wordt daarmee flink uitgebreid.

GGZ NHN verwelkomt deze aanvulling van harte en heeft die ook in haar eigen kwaliteitsstatuut toegevoegd. “Voor de cliënt betekent het dat zij of hij een veelzijdige verpleegkundige professional als coördinerend regiebehandelaar krijgt. Sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen kijken met een helicopterview naar complexe problematiek bij crisisgevoelige mensen met meervoudige vraagstukken”, aldus Elsbeth de Ruijter, lid van de Raad van Bestuur van GGZ Noord-Holland-Noord.

“Voor de sociaal-psychiatrisch verpleegkundigen is het een erkenning van hun werk. Zij kunnen nu autonomer handelen. Het wordt nu duidelijker waar het werk van de verpleegkundige ophoudt en dat van de SPV begint. En organisaties in de geestelijke gezondheidszorg kunnen nu beschikken over meer regiebehandelaars dan voorheen. Dat zal de druk op de huidige regiebehandelaars doen afnemen. Ook de inzet van zzp’ers als regiebehandelaar kan bijdragen aan verlichting van de druk op personeel.”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: