Contrast
Onderstrepen

Behandeling thuis door ForACT-team

Clienten kunnen thuis behandeling krijgen van het Forensisch Assertive Community Treatment team (ForACT-team). Dit team biedt intensieve, outreachende (bemoei)zorg aan forensisch-psychiatrische cliënten in Alkmaar, Heerhugowaard, Den Helder, Wieringen en West-Friesland.

Het ForACT-team behandelt en begeleidt cliënten dus daar waar zij wonen en werken. Het team biedt (praktische) begeleiding bij problemen met huisvesting, schulden en financiën, procedures en dagelijkse dingen zoals omgang met buren, problemen in relaties, omgaan met heftige emoties en het volhouden van een dagstructuur.

We werken volgens de richtlijnen en volgens 'good practice'. Herstel is het belangrijkste doel. Risicomanagement is daarbij leidend. Wij proberen door behandeling en begeleiding herhaling van het delictgedrag te voorkomen . We werken nauw samen met reclassering als die bij de cliënt betrokken is.

Alle forensisch-psychiatrische cliënten hebben een dossierhouder en een behandelaar, en kunnen door alle teamleden ondersteund en bezocht worden. Als het minder goed gaat of dreigt te gaan, intensiveren we de contacten en richten wij onze behandeling op crisismanagement. In een enkele situatie is een opname nodig.

Welke zorg bieden wij?

De behandeling is gebaseerd op de diagnose van psychiatrische problemen en op de risico-analyse van het delictgedrag. Behandelmethoden zijn bijvoorbeeld traumabehandeling, cognitieve gedragstherapie, medicijnen of agressieregulatietraining. Cliënten bespreken de mogelijkheden met de behandelaar. 

Meer weten?

Contactgegevens zoeken

Bent u op zoek naar contactgegevens van uw behandellocatie, uw GGZ-team, uw Herstelacademie of dagbesteding? Vul de 4 getallen van uw postcode in. 

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: