Behandeling thuis

U kunt thuis uw behandeling ontvangen van het Forensisch Assertive Community Treatment team (ForACT-team). Dit team levert intensieve, outreachende (bemoei)zorg aan forensisch-psychiatrische patiënten in een groot werkgebied verdeeld over de regio’s Alkmaar, Heerhugowaard, Den Helder en Wieringen. U wordt dus door dit team behandeld en begeleid daar waar u woont en werkt.

Wij behandelen en begeleiden cliënten volgens richtlijnen en 'good practice', met herstel als belangrijkste doel. Risicomanagement is daarbij leidend. Wij werken aan het voorkomen van herhaling van het delictgedrag door middel van behandeling en begeleiding bij uw problemen op het gebied van gezondheid, wonen, werk en op sociaal gebied. Dit doen wij in nauwe samenwerking met de reclassering als deze erbij betrokken is. U heeft een dossierhouder en een behandelaar. U kunt echter door alle teamleden ondersteund en bezocht worden.

Als het minder goed gaat of dreigt te gaan, zien wij u vaker en richten wij onze behandeling op crisismanagement. In een enkele situatie is een opname nodig.

Het ForACT team biedt praktische begeleiding bij problemen met huisvesting, schulden en financiën, procedures bij allerlei instanties. Daarnaast begeleiden wij u bij dingen waar u dagelijks tegen aan kunt lopen, zoals omgang met buren, problemen in relaties, omgaan met heftige emoties en het volhouden van een dagstructuur.

Welke zorg bieden wij?

De behandeling die het ForACT team biedt, is gebaseerd op de diagnose van uw psychiatrische problemen en op de risico analyse van het delictgedrag. Dat kan betekenen dat u bijvoorbeeld traumabehandeling krijgt of cognitieve gedragstherapie, maar ook medicijnen of agressieregulatietraining behoren tot de mogelijkheden. Zodra u in contact bent met uw behandelaar kunt u de mogelijkheden bespreken. 

Meer weten?

Contactgegevens zoeken

Bent u op zoek naar contactgegevens van uw behandellocatie, uw GGZ-team, uw Herstelacademie of dagbesteding? Vul de 4 getallen van uw postcode in. 

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN