Contrast
Onderstrepen

Herstel na vluchtervaring - artikel NHD 7 oktober 2020

woensdag 7 oktober 2020 00:00 uur

Het Noordhollands Dagblad plaatste woensdag 7 oktober 2020 een interview met, Tawaduda ervaringsdeskundige bij GGZ Noord-Holland-Noord.

"Er is terugkijkend net zoveel trauma ontstaan tijdens de bombardementen als daarna, het opnieuw je weg vinden als gezin in een vreemd land. Er rust een taboe op het zoeken van hulp vanwege de angst een diagnose te krijgen die tegen je gebruikt kan worden.”

Tawaduda, ervaringsdeskundige bij GGZ NHN, vertelt in het Noordhollands Dagblad openhartig over hoe het is om als meisje van 8 te moeten vluchten en alles wat vertrouwd is kwijt te zijn. Pas na 20 jaar durfde zij om hulp te vragen.

Lees hier het interview

Tawaduda vertelt haar verhaal in het kader van de dag van de psychische gezondheid , zaterdag 10 oktober. Het thema is toegankelijke zorg voor iedereen. GGZ NHN hangt het dit jaar mede op aan vluchtelingen en asielzoekers. Deze groep heeft moeite met professionele steun vragen, terwijl er vaak sprake is van traumatische problematiek. Wij werken er hard aan dat vluchtelingen meer hulp gaan zoeken bij GGZ NHN.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: