GGZ NHN organiseert regelmatig webinars. De webinars zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.
Zodra er nieuwe webinars worden georganiseerd vindt u hier een overzicht.
Wat zijn doodsgedachten en hoe ontstaan deze? Wat zijn de belangrijkste acties die wij en naasten kunnen ondernemen om gedachten aan de dood te verminderen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 21 februari een webinar over contact maken over gedachten aan de dood.
Op deze vragen geeft Jonas Stroink, arts in opleiding tot psychiater bij GGZ NHN, antwoord tijdens het webinar. Ook vertelt hij waar je terecht kan als je zelf of een naaste last heeft van doodsgedachten. Ervaringsdeskundige Bjorn Kuiper is ook aanwezig en gaat in op zijn eigen ervaring met dit onderwerp.
Bekijk webinarIedereen heeft in het leven te maken met angsten. Maar wat als je hierdoor niet meer de dingen doet die je leuk vindt? Wat als de angsten je leven beheersen? Gaat dit niet vanzelf over? Dan wordt angst een probleem en is het zinvol om er iets aan te doen. GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 7 februari een webinar over omgaan met angst.
Klinisch psycholoog Frank van GGZ NHN bespreekt tijdens dit webinar hoe angst ontstaat, wat je eraan kunt doen en welke hulp er is. Ervaringsdeskundige Mariska vertelt over hoe zij omgaat met angst. Ook is er aandacht voor wat je als naaste voor iemand kunt betekenen.
Bekijk webinarAD(H)D komt niet alleen voor bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Zij hebben te maken met dezelfde symptomen en in de loop der tijd vaak een manier gevonden om hier mee om te gaan. Toch lopen zij nog steeds rond met een vol hoofd.
GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 15 december een webinar over AD(H)D bij volwassenen.
Wat is AD(H)D? Hoe onstaat het? Welke hulp is er, en wat kun je zelf doen? Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen Marleen en Astrid van GGZ NHN gaan hierop in tijdens het webinar. Danique vertelt over haar eigen ervaring met ADHD. Ook is er aandacht voor wat je als naaste voor iemand kunt betekenen.
Bekijk webinar
Als één of beide ouders psychische of verslavings-problemen heeft, heeft dat vaak veel invloed op het leven van een kind. Tijdige ondersteuning helpt voorkomen dat kinderen zelf ook problemen ontwikkelen.
GGZ Noord-Holland-Noord organiseerdeop dinsdag 6 december om 19.30 uur een webinar over kinderen van ouders met psychische kwetsbaarheid.
Hoe signaleer je dat kinderen extra ondersteuning kunnen gebruiken? Hoe versterk je hun weerbaarheid? Welke hulp is er, en wat kun je zelf doen? Preventiewerker Petra en psychiatrisch verpleegkundige Manuela van GGZ NHN vertellen er meer over in dit webinar.
Bekijk webinarEén op de vier mensen maakt in hun leven een periode mee dat ze psychisch kwetsbaar zijn. Tijdens het webinar leer je meer over wat het precies is. Waarom hebben we het hier zo weinig over? En wat helpt bij herstel?
GGZ NHN organiseerde op dinsdag 11 oktober om 19.30 uur een webinar over omgaan met psychische kwetsbaarheid.
Maaike van der Werff werkt als ervaringsdeskundige bij GGZ NHN. Dagelijks ondersteunt zij cliënten en naasten. Tijdens het webinar vertelt ze over haar eigen ervaring en geeft tips en handvatten om te leren omgaan met een psychische kwetsbaarheid.
Sandra Bakker is hulpverlener bij GGZ NHN en heeft zelf ook ervaring in het omgaan met mentale problemen. Ze traint andere professionals hoe die cliënten kunnen ondersteunen in herstel. Ze deelt leerzame adviezen in het webinar.
Bekijk webinarHoe is het om als vluchteling gedwongen je thuisland te verlaten en je gemeenschap en familie kwijt te raken? Wat doet dat met je? En met je mentale gezondheid? GGZ NHN organiseerde op dinsdag 12 juli een webinar over migranten en mentale gezondheid.
Ggz-arts Aziz Khoshiwal ontvluchtte Afghanistan 23 jaar geleden. Hij was toen in opleiding tot internist. In Nederland moest hij bijna helemaal opnieuw beginnen. In dit webinar vertelt Aziz hoe het is om afscheid te moeten nemen van je land en hoe het hem is gelukt om een plek te vinden in een nieuw land met een andere cultuur.
Mariëtte Stegerhoek werkt als systeemtherapeut bij GGZ NHN veel met migranten. Zij gaat in op psychische klachten die kunnen ontstaan door de migratie. Wat zijn de oorzaken? Hoe ga je ermee om? Mariëtte geeft ook tips om mentale klachten te voorkomen en hoe je als naaste iemand kan helpen.
Bekijk webinarWelke eetstoornissen zijn er? Wat zijn oorzaken? Welke behandeling is mogelijk? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 14 juni een webinar over eetstoornissen bij jongeren en kinderen.
Ggz-agoog Mirjam werkt dagelijks met jongeren met eetproblematiek en gaat hierop in tijdens het webinar. Ervaringsdeskundige Wendy vertelt over het ondersteunen van haar dochter met een eetstoornis.
Bekijk webinarWat zijn doodsgedachten en hoe ontstaan deze? Wat zijn de belangrijkste acties die wij en naasten kunnen ondernemen om gedachten aan de dood te verminderen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 10 mei een webinar over suïcidale gedachten.
Op deze vragen geeft Jonas Stroink, arts in opleiding tot psychiater bij GGZ NHN, antwoord tijdens het webinar. Ook vertelt hij waar je terecht kan als je zelf of een naaste last heeft van doodsgedachten. Ervaringsdeskundige Nicole Wessel gaat in op haar eigen ervaring met dit onderwerp.
Bekijk webinarWat betekent leven met een persoonlijkheidsstoornis, welke behandelingen zijn er mogelijk en helpen medicijnen? Is het erfelijk of komt het voort uit alles wat je meemaakt in je leven?GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 12 april om 19.30 uur een webinar over persoonlijkheidsstoornissen.
Ervaringdeskundige Jolanda vertelt over omgaan met borderline en psychiater René geeft tijdens het webinar uitgebreid uitleg over persoonlijkheidsstoornissen. Ook tips voor familie en betrokkenen komen aan bod.
Webinar terugkijkenWanneer is er sprake van autisme? Hoe is het om te leven met autisme? Welke behandeling is mogelijk en wat kun je zelf doen? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op 8 maart 2022 een webinar over autisme bij volwassenen.
Ervaringdeskundige Esther Loth vertelt hoe zij omgaat met autisme bij haarzelf, haar dochters en binnen het gezin. Psychiater Wiebe Cnossen gaat onder andere in op wat autisme is en behandelmogelijkheden. Ook geven Esther en Wiebe praktische tips.
Webinar terugkijkenDe dag van een psychiater in een Intensive Home Treatment-team is nooit een doorsnee dag. Psychiater Yan Bijpost is blij dat hij buiten de spreekkamer mag behandelen. In dit webinar leer je hoe hij gezinnen helpt waar zich een crisissituatie voordoet.
Webinar terugkijkenVaak is het de huisarts die een crisismelding doet. Sociaal psychiatrisch verpleegdkundige Angela van Intensive Home Treatment team (IHT-team) West-Friesland is dan vaak binnen 24 uur bij het gezin. “In het webinar dat ik samen met mijn collega Stephan Reedijk geef, leer je hoe je een jongere (en zijn/haar gezin) in crisis kan stabiliseren en weer vertrouwen in eigen kunnen geeft. En vraag je je af wat een PMT bijdraagt aan de behandeling? Na het webinar weet je hoe je een jongere kunt helpen via de fysieke ervaring. Dit is heel helpend, zeker als hij of zij er geen woorden aan kan geven.
Webinar terugkijkenSysteemtherapeut Klazina en sociotherapeut Gisela werken veel samen in het Intensive Home Treatment team (IHT-team Alkmaar.) In dit webinar leren zij je hoe systemisch werken in de IHT-praktijk gaat, hoe zij signaleringsplannen maken en inzetten om gezinnen verder te helpen.
Webinar terugkijkenHoe herken je een depressie? Wat is daarbij anders dan een dip of niet goed in je vel zitten? Welke behandeling is mogelijk en wat kun je zelf doen? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 14 december een webinar over depressie.
Sprekers: Daniëlla van Dam, GZ-psycholoog bij GGZ NHN en gespecialiseerd in depressie en Ervaringsdeskundige Nicole Wessel vertelt over haar ervaringen met depressie en wat haar heeft geholpen. Het webinar werd geleid door Meike Hornstra, preventiewerker bij GGZ NHN.
Webinar terugkijkenSprekers psychiater Raphael Schulte, ervaringsdeskundige Maaike van der Werff en preventiewerker Meike Hornstra.
Bekijk webinarHoe herken je een trauma? Wat is het en welke behandeling is mogelijk? Wat kun je zelf doen? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen?
Bekijk webinarSprekers GZ-psycholoog Daniëlla van der Rol Brouwer en ervaringsdeskundige Inge
Bekijk webinarSprekers psychiater Anjelies Wind en ervaringsdeskundige Miriam Leunig
Bekijk webinarSprekers psychiater Raphael Schulte en ervaringsdeskundige Maaike van der Werff
Bekijk webinarSprekers psycholoog Marije Endenburg en ervaringsdeskundige Pauline Kuin
Bekijk webinarSprekers psychiater Bouke Sterk en ervaringsdeskundige Maaike van der Werff
Bekijk webinarSprekers psychiater René Bouwman en ervaringsdeskundige Jolanda
Bekijk webinarSpekers GZ-psycholoog Lisa en ervaringsdeskundigen Nynke en Ivanka
Bekijk webinarU kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.
Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.
Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.
Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer
Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!
Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: