Webinars

GGZ NHN organiseert regelmatig webinars. De webinars zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Card image cap

Komende webinars

Zodra er nieuwe webinars worden georganiseerd vindt u hier een overzicht.

Webinars terugkijken

Card image cap

Wat zijn doodsgedachten en hoe ontstaan deze? Wat zijn de belangrijkste acties die wij en naasten kunnen ondernemen om gedachten aan de dood te verminderen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 21 februari een webinar over contact maken over gedachten aan de dood.

Op deze vragen geeft Jonas Stroink, arts in opleiding tot psychiater bij GGZ NHN, antwoord tijdens het webinar. Ook vertelt hij waar je terecht kan als je zelf of een naaste last heeft van doodsgedachten. Ervaringsdeskundige Bjorn Kuiper is ook aanwezig en gaat in op zijn eigen ervaring met dit onderwerp.

Download de powerpoint

Bekijk webinar

Iedereen heeft in het leven te maken met angsten. Maar wat als je hierdoor niet meer de dingen doet die je leuk vindt? Wat als de angsten je leven beheersen? Gaat dit niet vanzelf over? Dan wordt angst een probleem en is het zinvol om er iets aan te doen. GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 7 februari een webinar over omgaan met angst.

Klinisch psycholoog Frank van GGZ NHN bespreekt tijdens dit webinar hoe angst ontstaat, wat je eraan kunt doen en welke hulp er is. Ervaringsdeskundige Mariska vertelt over hoe zij omgaat met angst. Ook is er aandacht voor wat je als naaste voor iemand kunt betekenen.

Download de powerpoint

Bekijk webinar
Meer weten?

AD(H)D komt niet alleen voor bij kinderen, maar ook bij volwassenen. Zij hebben te maken met dezelfde symptomen en in de loop der tijd vaak een manier gevonden om hier mee om te gaan. Toch lopen zij nog steeds rond met een vol hoofd.

GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 15 december een webinar over AD(H)D bij volwassenen.

Wat is AD(H)D? Hoe onstaat het? Welke hulp is er, en wat kun je zelf doen? Sociaal psychiatrisch verpleegkundigen Marleen en Astrid van GGZ NHN gaan hierop in tijdens het webinar. Danique vertelt over haar eigen ervaring met ADHD. Ook is er aandacht voor wat je als naaste voor iemand kunt betekenen.

 

Download de powerpoint

Bekijk webinar
Meer weten?

Als één of beide ouders psychische of verslavings-problemen heeft, heeft dat vaak veel invloed op het leven van een kind. Tijdige ondersteuning helpt voorkomen dat kinderen zelf ook problemen ontwikkelen.

GGZ Noord-Holland-Noord organiseerdeop dinsdag 6 december om 19.30 uur een webinar over kinderen van ouders met psychische kwetsbaarheid.

Hoe signaleer je dat kinderen extra ondersteuning kunnen gebruiken? Hoe versterk je hun weerbaarheid? Welke hulp is er, en wat kun je zelf doen? Preventiewerker Petra en psychiatrisch verpleegkundige Manuela van GGZ NHN vertellen er meer over in dit webinar.

Download de powerpoint

Bekijk webinar

Eén op de vier mensen maakt in hun leven een periode mee dat ze psychisch kwetsbaar zijn. Tijdens het webinar leer je meer over wat het precies is. Waarom hebben we het hier zo weinig over? En wat helpt bij herstel?

GGZ NHN organiseerde op dinsdag 11 oktober om 19.30 uur een webinar over omgaan met psychische kwetsbaarheid.

Maaike van der Werff werkt als ervaringsdeskundige bij GGZ NHN. Dagelijks ondersteunt zij cliënten en naasten. Tijdens het webinar vertelt ze over haar eigen ervaring en geeft tips en handvatten om te leren omgaan met een psychische kwetsbaarheid.

Sandra Bakker is hulpverlener bij GGZ NHN en heeft zelf ook ervaring in het omgaan met mentale problemen. Ze traint andere professionals hoe die cliënten kunnen ondersteunen in herstel. Ze deelt leerzame adviezen in het webinar.

Download de powerpoint

Bekijk webinar

Hoe is het om als vluchteling gedwongen je thuisland te verlaten en je gemeenschap en familie kwijt te raken? Wat doet dat met je? En met je mentale gezondheid? GGZ NHN organiseerde op dinsdag 12 juli een webinar over migranten en mentale gezondheid.

Ggz-arts Aziz Khoshiwal ontvluchtte Afghanistan 23 jaar geleden. Hij was toen in opleiding tot internist. In Nederland moest hij bijna helemaal opnieuw beginnen. In dit webinar vertelt Aziz hoe het is om afscheid te moeten nemen van je land en hoe het hem is gelukt om een plek te vinden in een nieuw land met een andere cultuur.

Mariëtte Stegerhoek werkt als systeemtherapeut bij GGZ NHN veel met migranten. Zij gaat in op psychische klachten die kunnen ontstaan door de migratie. Wat zijn de oorzaken? Hoe ga je ermee om? Mariëtte geeft ook tips om mentale klachten te voorkomen en hoe je als naaste iemand kan helpen.

Download de powerpoint

Bekijk webinar

Welke eetstoornissen zijn er? Wat zijn oorzaken? Welke behandeling is mogelijk? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 14 juni een webinar over eetstoornissen bij jongeren en kinderen.

Ggz-agoog Mirjam werkt dagelijks met jongeren met eetproblematiek en gaat hierop in tijdens het webinar. Ervaringsdeskundige Wendy vertelt over het ondersteunen van haar dochter met een eetstoornis.

Download de powerpoint

Bekijk webinar
Meer weten?

Wat zijn doodsgedachten en hoe ontstaan deze? Wat zijn de belangrijkste acties die wij en naasten kunnen ondernemen om gedachten aan de dood te verminderen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 10 mei een webinar over suïcidale gedachten.

Op deze vragen geeft Jonas Stroink, arts in opleiding tot psychiater bij GGZ NHN, antwoord tijdens het webinar. Ook vertelt hij waar je terecht kan als je zelf of een naaste last heeft van doodsgedachten. Ervaringsdeskundige Nicole Wessel gaat in op haar eigen ervaring met dit onderwerp.

Download de powerpoint

Bekijk webinar

Wat betekent leven met een persoonlijkheidsstoornis, welke behandelingen zijn er mogelijk en helpen medicijnen? Is het erfelijk of komt het voort uit alles wat je meemaakt in je leven?GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 12 april om 19.30 uur een webinar over persoonlijkheidsstoornissen.

Ervaringdeskundige Jolanda vertelt over omgaan met borderline en psychiater René geeft tijdens het webinar uitgebreid uitleg over persoonlijkheidsstoornissen. Ook tips voor familie en betrokkenen komen aan bod. 

Webinar terugkijken

Wanneer is er sprake van autisme? Hoe is het om te leven met autisme? Welke behandeling is mogelijk en wat kun je zelf doen? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op 8 maart 2022 een webinar over autisme bij volwassenen.

Ervaringdeskundige Esther Loth vertelt hoe zij omgaat met autisme bij haarzelf, haar dochters en binnen het gezin. Psychiater Wiebe Cnossen gaat onder andere in op wat autisme is en behandelmogelijkheden. Ook geven Esther en Wiebe praktische tips.

Webinar terugkijken

De dag van een psychiater in een Intensive Home Treatment-team is nooit een doorsnee dag. Psychiater Yan Bijpost is blij dat hij buiten de spreekkamer mag behandelen. In dit webinar leer je hoe hij gezinnen helpt waar zich een crisissituatie voordoet. 

Webinar terugkijken

Vaak is het de huisarts die een crisismelding doet. Sociaal psychiatrisch verpleegdkundige Angela van Intensive Home Treatment team (IHT-team) West-Friesland is dan vaak binnen 24 uur bij het gezin. “In het webinar dat ik samen met mijn collega Stephan Reedijk geef, leer je hoe je een jongere (en zijn/haar gezin) in crisis kan stabiliseren en weer vertrouwen in eigen kunnen geeft. En vraag je je af wat een PMT bijdraagt aan de behandeling? Na het webinar weet je hoe je een jongere kunt helpen via de fysieke ervaring. Dit is heel helpend, zeker als hij of zij er geen woorden aan kan geven.

Webinar terugkijken

Systeemtherapeut Klazina en sociotherapeut Gisela werken veel samen in het Intensive Home Treatment team (IHT-team Alkmaar.) In dit webinar leren zij je hoe systemisch werken in de IHT-praktijk gaat, hoe zij signaleringsplannen maken en inzetten om gezinnen verder te helpen.

Webinar terugkijken

Hoe herken je een depressie? Wat is daarbij anders dan een dip of niet goed in je vel zitten? Welke behandeling is mogelijk en wat kun je zelf doen? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen? GGZ Noord-Holland-Noord organiseerde op dinsdag 14 december een webinar over depressie.

Sprekers: Daniëlla van Dam, GZ-psycholoog bij GGZ NHN en gespecialiseerd in depressie en Ervaringsdeskundige Nicole Wessel vertelt over haar ervaringen met depressie en wat haar heeft geholpen. Het webinar werd geleid door Meike Hornstra, preventiewerker bij GGZ NHN.

Webinar terugkijken

Sprekers psychiater Raphael Schulte, ervaringsdeskundige Maaike van der Werff en preventiewerker Meike Hornstra.

Bekijk webinar
Meer weten?

Hoe herken je een trauma? Wat is het en welke behandeling is mogelijk? Wat kun je zelf doen? En wat kun je als naaste doen om iemand te ondersteunen?

Bekijk webinar

Sprekers:

verpleegkundig specialist Mieke Bellinga en ervaringsdeskundige Nynke

Download de powerpoint

Bekijk webinar

Sprekers GZ-psycholoog Daniëlla van der Rol Brouwer en ervaringsdeskundige Inge

Download de powerpoint

Bekijk webinar
Meer weten?

 Sprekers psychiater Anjelies Wind en ervaringsdeskundige Miriam Leunig

Download powerpoint

Bekijk webinar
Meer weten?

Sprekers psychiater Raphael Schulte en ervaringsdeskundige Maaike van der Werff

Download powerpoint

Bekijk webinar
Meer weten?

 Sprekers psycholoog Marije Endenburg en ervaringsdeskundige Pauline Kuin

Download informatiesheet

Bekijk webinar
Meer weten?

Spreker praktijkondersteuner ggz Melchior Wiekenkamp

Download informatiesheet

Bekijk webinar

Sprekers psychiater Bouke Sterk en ervaringsdeskundige Maaike van der Werff

Bekijk webinar
Meer weten?

Sprekers psychiater René Bouwman en ervaringsdeskundige Jolanda

Bekijk webinar

 Spekers GZ-psycholoog Lisa en ervaringsdeskundigen Nynke en Ivanka

Bekijk webinar

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN