Contrast
Onderstrepen

Depressie

Bij een depressie is iemand bijna dagelijks erg neerslachtig en heeft die bijna geen energie of belangstelling voor wat dan ook.

Ben ik depressief?

Iedereen voelt zich wel eens lusteloos, neerslachtig of in de put. Dat zijn normale gevoelens die passen bij tegenvallers of problemen in het leven. Vaak houden die gevoelens enkele uren of enkele dagen aan. Als iemand ze een paar weken het grootste deel van de dag heeft en zich niet meer over de somberheid heen kan zetten, dan spreken we van een depressie.

Behandeling depressie

Een depressie is een ziekte. Depressie komt bij veel mensen voor. 10% van de mannen en 20% van de vrouwen maakt in het leven een depressie door. Een depressie kan op alle leeftijden voorkomen. In sommige families komen depressies vaker voor. 

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: