Contrast
Onderstrepen

Aandacht voor geestelijke gezondheid tijdens World Mental Health Day

vrijdag 1 oktober 2021 10:00 uur

Zondag 10 oktober ’21 is het World Mental Health Day. Wereldwijd besteden organisaties aandacht aan deze dag, die in het teken staat van de geestelijke gezondheid. GGZ Noord-Holland-Noord doet hier samen met GGD Hollands Noorden aan mee door een week lang een boeiend programma te bieden dat laat zien dat aandacht besteden aan geestelijke gezondheid loont.

Herstelverhaal

De meeste mensen kennen Björn Kuipers als een open, spontane en loyale vent. Toch heeft hij een periode gehad die getekend werd door onrust, depressie en psychose. Hij vertelt zijn persoonlijke verhaal tijdens een webinar op maandag 4 oktober. Na afloop is het herstelverhaal van Björn terug te kijken via www.ggz-nhn.nl/bjorn

Wellness Recovery Action Plan (WRAP)

Hoe je jezelf verder kunt helpen vertelt ervaringsdeskundige Twa Yusuf op woensdag 6 oktober van 16.00-17.00 uur. Via de WRAP-methodiek krijg je grip op je eigen valkuilen. Twa vertelt hoe dit werkt aan iedereen die interesse heeft. Iedereen kan online meedoen via www.ggz-nhn.nl/wrap (Herstelwerkplaats regio Alkmaar; pincode: 9125#)

Vertel eens!

Een methode om binding te versterken is het vertellen van verhalen. Op donderdag 7 oktober van 20.00-21.15 uur gaat onder het motto ‘Vertel eens..’ aandacht uit naar het gebruik van verhalen in het versterken van de band met het kind. De online bijeenkomst van GGD Hollands Noorden is bij te wonen via www.ggz-nhn.nl/verteleens

Expositie bij Artiance

Wat is fijner dan creatief bezig zijn? Als andere zaken even niet lekker lopen in het leven kunnen jongeren terecht bij SPOT. Hier kunnen zij onder leiding van o.a. ervaringsdeskundigen en kunstdocenten iedere vrijdagavond werken aan het ontdekken van hun talenten met behulp van kunst & creativiteit. De jongeren die actief zijn in SPOT tonen hun creaties op zaterdag 9 oktober van 19.00 -21:00 uur bij SPOT expositie Artiance in Alkmaar. 

Meer weten over SPOT? Lees hier meer.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: