Contrast
Onderstrepen

Verwijzen bij crisis

In geval van nood kunt u als verwijzer 24/7 een beroep doen op de spoedeisende psychiatrische hulp bij GGZ NHN.

De Crisisdienst GGZ NHN biedt hulp aan mensen met acute psychiatrische problemen in de regio Noord-Kennermerland, Kop van Noord-Holland en West-Friesland. Uniek voor de Crisisdienst GGZ NHN is dat zij hulp biedt aan mensen van alle leeftijden.

Eerste hulp bij psychische nood

De crisisdienst kan in geval van crisis op verschillende manieren door u, als huisarts, of door cliënten ingeschakeld worden. Directe hulpverlening wordt in gang gezet en kan onder meer bestaan uit gesprekken en voorschrijven van medicatie. Interventies zijn gericht op directe verbetering van de situatie.

Soms hebben ingeschreven cliënten met hun behandelaar afspraken gemaakt over ‘wat te doen bij crisis’ en deze vastgelegd in een crisiskaart.

Tijdens kantooruren (8.30 uur – 17.00 uur)

  • Wanneer mensen bij GGZ NHN staan ingeschreven kunnen zij, binnen kantoortijd, zelf contact opnemen met hun eigen behandelaar of het behandelteam waartoe deze behandelaar behoort. Patiënt en behandelaar maken hier met elkaar afspraken over.
  • Staat uw patiënt niet bij GGZ NHN ingeschreven? In het geval van psychiatrische crisissituaties is de Crisisdienst GGZ NHN 24 uur per dag / 7 dagen per week te bereiken via 088 656 50 99. Dit nummer is alleen voor verwijzers.

Buiten kantooruren

  • Mensen die reeds in behandeling zijn bij GGZ NHN en afspraken met hun behandelaar hebben over crisisbehandeling, kunnen op basis van deze afspraak ook buiten kantoortijden zelf telefonisch contact opnemen.
  • Wanneer uw patiënt niet bij ons staat ingeschreven of geen specifieke afspraken heeft gemaakt over crisisbehandeling, dan kunt u direct contact opnemen met de Crisisdienst GGZ NHN op telefoonnummer 088 656 50 99. Dit nummer is alleen voor verwijzers.

Vervolg na crisissituatie

Als de crisissituatie voorbij is, kan GGZ NHN kortdurende hulp bieden. Deze hulp kan bestaan uit gesprekken in een ambulante situatie, een opname of een combinatie. Ook (crisis)psychiatrische intensieve thuiszorg is een mogelijkheid.

Psychiatrische crisis bij kinderen en jeugd

Indien er sprake is van een evidente psychiatrische crisis bij een kind of jeugdige tot 18 jaar kunt u als verwijzer de Crisisdienst GGZ NHN op telefoonnummer 088 656 50 99 inschakelen. Twijfelt u of de crisis wellicht een andere achterliggende oorzaak heeft? Dan kunt u de Crisisdienst Jeugd NHN bereiken op telefoonnummer 088 777 88 87.

Crisisdienst Jeugd NHN is een samenwerking van Parlan, de Jeugd- & Gezinsbeschermers en GGZ NHN en is 24/7 bereikbaar voor zowel inwoners van Noord-Holland-Noord als professionals. Meer informatie en contactgegevens zijn ook te vinden op de website http://www.crisisdienstjeugdnhn.nl/.

Noodnummer bij telefoonstoring

Mocht er een telefoonstoring zijn op de vaste telefoonlijn dan zijn wij bereikbaar op ons noodnummer: 06 20 14 58 77 (let op: alleen bereikbaar bij netwerkstoring).

Bent u verwijzer en heeft u vragen?

Aanmeldpunt GGZ NHN & Geriant

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur
Telefoonnummer

088 656 50 50

Keuzemenu optie 1: Jeugd
Keuzemenu optie 2: Volwassenen
Keuzemenu optie 3: Ouderen en Geriant

Contactgegevens ggz- of regioteam

Direct contact met het ggz- of regioteam waar uw patiënt in behandeling is? Vul de 4 getallen van de postcode van uw patiënt in.

Heeft u een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor verwijzers of vul het contactformulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.