Contrast
Onderstrepen

Behandeling in een kliniek voor ouderen

Er zijn twee klinieken waar u als oudere met psychiatrische klachten tijdelijk kunt verblijven, in Heiloo en Hoorn.

GGZ NHN hanteert als visie ‘Beter worden doe je thuis’. Een klinische opname is dan ook een tijdelijke interventie in een psychiatrische behandeling. De focus van de opname kan liggen op diagnostiek, behandeling of beide. Wij kijken samen met u hoe we kunnen helpen om klachten weg te nemen of te verminderen. Uw opname duurt zo kort als mogelijk en zo lang als nodig. 

Klinieken in Heiloo en Hoorn

Er zijn twee klinieken waar u als oudere met psychiatrische klachten tijdelijk kunt verblijven, in Heiloo en Hoorn. Onze klinieken zijn er voor mensen die last hebben van een psychiatrisch ziektebeeld of waarvan het vermoeden is dat zij een psychiatrisch ziektebeeld hebben.

De opname

De opname start met een opnamegesprek. Daarin bespreken we welke behandeling er nodig is en wat we doen in geval van crisis. Als onderdeel van de behandeling kunt u gesprekken hebben met de verpleegkundig specialist of psychiater. In de meeste gevallen is medicatie onderdeel van de behandeling. Op de afdeling verzorgen activiteitenbegeleiders door de week iedere dag activiteiten die aansluiten bij de behandeling. Daarnaast kunt u op indicatie de groepsbehandeling te volgen. Het is mogelijk om de groepsbehandeling ook ambulant te volgen of te continueren wanneer de klinische opname is beëindigd.

Onderzoek

Regelmatig bespreken we hoe het met u gaat, of uw klachten verminderen en of de behandeling naar wens verloopt. Wij maken daarbij gebruik van de herstel in beeld-vragenlijsten.

Verschillende hulpverleners

Wij werken op de kliniek met verschillende disciplines, om op deze manier een zo volledig mogelijke behandeling te kunnen bieden.

  • Psychiater
  • Arts
  • Verpleegkundig specialist
  • Verpleegkundige
  • Agoog
  • Verzorgende IG
  • Activiteitenbegeleiding

Behandeling bij Dijk en Duin

Op het terrein van Dijk en Duin bieden wij huisvesting aan ouderen die langdurige psychiatrische en intensieve zorg nodig hebben.

Behandelplan

In het behandelplan staan uw persoonlijke doelen. Die geven houvast om te bepalen wat u wilt bereiken. Tijdens de behandeling bespreken we het behandelplan. We kunnen gezamenlijk de doelen bijstellen. We vragen u om op bepaalde momenten uw doelen te bekijken. En u vult vragenlijsten in, waarmee u uw herstel in beeld krijgt.

Wat doet u en wat doen wij?

Als onderdeel van de behandeling kunt u gesprekken hebben met de verpleegkundig specialist, psychiater of psycholoog. U kunt ook zelf een gesprek aanvragen. Bij lichamelijke klachten kunt u uw persoonlijk begeleider een afspraak laten maken bij de somatisch arts. U kunt zes dagen per week terecht in de dagbestedingsruimte. Daarnaast is er een individueel activiteitenprogramma. Ook biedt het landgoed mogelijkheden tot een dagbesteding buitenshuis. Onze activiteitenbegeleiders overleggen graag met u en uw persoonlijk begeleider wat de mogelijkheden zijn. Het meedoen aan de dagbesteding kan ook onderdeel zijn van uw behandelplan.

Zodra het mogelijk is wordt uw behandeling in uw thuissituatie voortgezet.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: