Contrast
Onderstrepen

Verhuizing naar nieuwe locatie Den Helder

maandag 13 mei 2024 10:43 uur

In september 2024 verhuizen verschillende teams van GGZ NHN naar 1 pand in Den Helder. De panden aan de Middenweg 159 B en 168 en Pastoor Koopmanweg 60 worden dan niet langer gebruikt. Maatwerk Centrum voor werk en ontwikkeling en MindsZ (beiden ook van GGZ NHN) zijn nog steeds te vinden op Willemsoord.

De nieuwe locatie ligt aan de Drs. F. Bijlweg 55 in Den Helder Zuid. Hier is ruimte voor de volgende teams:

  • De ggz-teams Den Helder/Anna Paulowna, Den Helder/Wieringen, Den Helder/Texel
  • Amici voor basis ggz
  • Team Intensive Home Treatment (jeugd en volwassenen)
  • Frailty (ouderen)
  • Herstelacademie
  • Behandellocatie jeugd & gezin
  • Forensische polikliniek

Samenwerking

Het voordeel van alle teams op 1 locatie is dat samenwerking gemakkelijker tot stand komt. Dit speelt met name bij de zorg voor jongeren, die als ze 18 worden naar de volwassenenzorg overgaan, maar ook voor ouderen. Voor deze doelgroep kunnen behandelaars van het Frailty-team kennis delen met hun collega’s van de ggz-teams en andersom. “Het gemak van bij elkaar binnen kunnen lopen op dezelfde locatie, versterkt de onderlinge verbinding”, zegt Esther de Boer (manager ggz-teams). “We gaan intensiever samenwerken en kennis delen. Daar maken we een mooi programma voor, zodat het niet alleen nuttig is, maar ook heel leuk”.

Herstelacademie

De Herstelacademie krijgt aan de Drs. F. Bijlweg een grote sfeervolle ruimte waar cliënten en niet-cliënten verschillende groepen kunnen volgen. Het aanbod is divers en gericht op herstel. Ervaringsdeskundigen verzorgen bijvoorbeeld schrijfgroepen, fotografie-, zelfbeeld- en in de nabije toekomst wandelgroepen. Mirjam Leunig (ervaringsdeskundige) vertelt: “De ervaringsdeskundigen inspireren de deelnemers en werken vanuit de thema’s herkenning en erkenning. Zo bieden zij hoop en vertrouwen aan de deelnemers. De Herstelacademie is een prettige plek om gezamenlijk in veiligheid te werken aan herstel naast een eventuele andere behandeling”.

Omgeving

Het nieuwe pand kijkt uit op de beeldentuin van Rudi van de Wint en de duinen. Een prachtige omgeving die ook bijdraagt aan het herstel van cliënten. Groen, natuur, licht en ruimte dragen bij aan iemands gevoel van welbevinden. Linda Raven (projectcoördinator GGZ NHN): “Een mooiere locatie hadden we ons niet kunnen wensen”.

Plattegrond

Bekijk en download de plattegrond.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: