Contrast
Onderstrepen

Verwijzers

Als verwijzer bent u een belangrijke schakel in de hulpverlening. U bepaalt samen met uw patiënt, en eventueel familie of naastbetrokkenen, of een verwijzing naar GGZ Noord-Holland-Noord nodig is. Wij bieden zowel basis GGZ als specialistische GGZ. 

Direct uw patiënt aanmelden bij crisis

In geval van nood kunt u als verwijzer 24/7 een beroep doen op de spoedeisende psychiatrische hulp (SEPH) bij GGZ NHN.

Aanmelden BGGZ, SGGZ en Jeugd en Gezin

  • Bij voorkeur via Zorgdomein
  • Via uw Huisartsen Informatie Systeem (Zorgring)
  • Via beveiligde mail: aanmelding@ggz-nhn.nl

Aanmelden voor forensische polikliniek en ForACT

Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur voor inhoudelijke vragen of vragen over de procedure. Aanmelden via

De aanmeldingen voor de forensische klinieken verlopen uitsluitend via het NIFP/IFZ.

Vragen over aanmeldingen?

Maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur
Telefoonnummer: 088 656 50 50

  • Keuzemenu optie 1: Jeugd
  • Keuzemenu optie 2: Volwassenen
  • Keuzemenu optie 3: Ouderen en Geriant

Ook bij telefonische aanmelden van uw patiënt hebben wij een schriftelijke aanmelding nodig.

Intercollegiaal overleg

Heeft u behoefte aan intercollegiaal overleg met een psychiater over verwijzing, medicatie of behandeling van uw patiënt? U kunt altijd contact opnemen met de u bekende collega's. Wij moedigen laagdrempelig contact tussen u en onze medewerkers van harte aan. Daarnaast zijn de aanmeldpunten GGZ NHN beschikbaar voor al uw vragen. Wij helpen u graag. Stel uw vraag via het contactformulier of bel met het aanmeldpunt:

088 656 50 50

Contactgegevens ggz- of regioteam

Direct contact met het ggz- of regioteam waar uw patiënt in behandeling is? Vul de 4 getallen van de postcode van uw patiënt in.

Beslisboom BGGZ of SGGZ

De 'Verwijskaart GGZ' is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende huisartsen en ontwikkeld op basis van richtlijnen voor verwijzing van VWS. Download de verwijskaart door op de afbeelding te klikken.

Verwijskaart GGZ NHN

Onze aanpak

Bundelen expertise

De wijkgerichte ggz-teams van GGZ Noord-Holland-Noord zijn het ambulante hart van onze organisatie.  De teams zijn multidisciplinair zodat alle expertise die uw patiënt nodig heeft aanwezig is. Samen met andere organisaties bieden we cliënten hiermee een totaalpakket gericht op herstel.

Wijkgericht

De ggz-teams werken voor een lokaal afgebakend gebied binnen Noord-Holland-Noord. De nieuwe manier van werken zorgt voor korte lijnen tussen de verschillende professionals en dus ook tussen u, uw praktijkondersteuner en de ggz-teams. Aan ieder GGZ team zijn een psychiater, psycholoog en verpleegkundigen verbonden met wie u kunt overleggen over cliënten.

Regioteams en klinieken

Voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen en ADHD zijn er ggz-regioteams opgericht. Daarnaast zijn er regioteams voor kwetsbare ouderen (Frailty). Ook in uw regio staan deze teams, de crisisdienst, acute opnameklinieken, Spoed Eisende Psychiatrische Hulp (SEPH) en andere voorzieningen van GGZ NHN voor u klaar.

Bent u verwijzer en heeft u vragen?

Aanmeldpunt GGZ NHN & Geriant

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur
Telefoonnummer

088 656 50 50

Keuzemenu optie 1: Jeugd
Keuzemenu optie 2: Volwassenen
Keuzemenu optie 3: Ouderen en Geriant

Contactgegevens ggz- of regioteam

Direct contact met het ggz- of regioteam waar uw patiënt in behandeling is? Vul de 4 getallen van de postcode van uw patiënt in.

Heeft u een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor verwijzers of vul het contactformulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.