Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van Frank (kinder- en jeugdpsychiater)

Frank is kinder- en jeugdpsychiater en werkt op de polikliniek van divisie jeugd & gezin. Na een uitstap van 3 jaar keerde Frank dit jaar terug op het ‘oude nest’. “Het voelde als thuiskomen”.

“Ik heb inmiddels wat jaren achter me liggen bij GGZ NHN, ook binnen de volwassenenpsychiatrie. Ik kom uit deze contreien en het Noord-Hollandse ‘no-nonsense’ past bij mij. Dit ervaar ik ook bij GGZ NHN: ‘what you see is what you get’. Het is een transparante organisatie, zonder sterke hiërarchie waar collegialiteit hoog in het vaandel staat. Daar voel ik mij prettig bij.”

Samenhorigheid

“Kort na mijn terugkeer bij GGZ NHN hadden we een groot personeelsfeest. De samenhorigheid die ik daar ervoer, vind ik typerend voor de organisatie. Ik kende veel mensen niet maar ik voelde direct ’ja, wij zijn collega’s!’.

Op de werkvloer voel ik die verbinding ook en vind ik het belangrijk hierin te investeren. Ik probeer bijvoorbeeld altijd tijd vrij te maken om gezamenlijk te lunchen. Naast dat ik het erg gezellig vind, houd je ook oog voor elkaar. Als iemand in de pauze alleen achter z’n computer een broodje eet, kan je moeilijk inschatten hoe het met die collega gaat. Ik denk dat het juist in dit werk belangrijk is om ook een beetje op elkaar te letten.”

Koers houden

“We dragen dit werk samen. Dat is ook belangrijk want we komen voor genoeg uitdagingen te staan in behandelingen. Hoe houdt je bijvoorbeeld koers als het even niet zo goed gaat met een cliënt? Vaak is de neiging om allerlei extra stappen te zetten, van koers te veranderen. Maar soms moet je juist geduld hebben en niet mee gaan ‘zwabberen’. Dit moet je onderling goed afstemmen. Als iedereen dezelfde koers vaart, zijn kwaliteiten inzet en het werpt zijn vruchten af, geeft dat heel veel voldoening.

Ik ben geregeld trots op ons team als we zeer complexe behandelingen gezamenlijk in goede banen leiden. Ik vind het ook leuk om collega’s hierin uit te dagen om hun kwaliteiten verder te exploreren. We hebben als team zoveel in onze mars en het is mooi als dat naar voren komt!”

Dungeons en Dragons

“Het leukste in mijn werk is het contact met cliënten. Ik probeer dit contact, waar mogelijk, ook een beetje te normaliseren: ik ben psychiater en jij cliënt maar we zijn ook allebei mensen. Ik kan dan ook genieten van samen een spelletje spelen en leuke gesprekken over een gedeelde hobby: Dungeons en Dragons. Dit soort gesprekjes kan het contact ook verdiepen. Ik kan het overigens iedereen aanraden deze game eens te spelen, het haalt je middels een rollenspel compleet uit je comfortzone!”

Blijven ontwikkelen

“Alle voorwaarden zijn er bij GGZ NHN om mijn werk goed uit te voeren. Het is goed georganiseerd: van een goed gevuld voorwachtrooster, tot een goede samenwerking met de crisisdienst en een leuk nascholingsprogramma voor psychiaters. En met dank aan de dames van het secretariaat, wordt mijn agenda goed beheerd en kan ik bij crisis volledig beschikbaar zijn.

Doordat er bij GGZ NHN een openheid is voor nieuwe invloeden en ideeën, voel ik mij ook gestimuleerd om mezelf in mijn vakgebied te blijven ontwikkelen. Ik verken nu bijvoorbeeld, samen met een collega, de mogelijkheid om wetenschappelijk onderzoek te doen naar de werking van Electro Convulsie Therapie (ECT) bij jeugdigen. We hebben in Nederland hier nog geen richtlijn voor en internationaal is er wel evidentie voor. Het zou mooi zijn als we dit ook voor de jeugd kunnen inzetten. Ik vind het leuk dat ik op deze verdiepende manier met mijn vak bezig kan zijn. Ik kan wel zeggen dat ik hier met heel veel plezier werk!”.

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!