Contrast
Onderstrepen

Verhalen van kinderen en jongeren

Veel andere kinderen en jongeren maakten ook mee wat jij meemaakt en hebben hun weg in herstel gevonden. Niet iedereen bewandelt dezelfde weg naar herstel. Gelukkig maar, want er is ook niet één juiste weg, er zijn er meer. Herstelverhalen zijn verhalen van kinderen en jongeren die beschrijven hoe zij hun weg naar herstel hebben aangepakt. Ook geven ze soms tips. 

Verhalen van anderen kunnen jou hoop, vertrouwen, steun en inzicht geven. En mogelijk kunnen ze helpen bij het omgaan met psychische kwetsbaarheid en alles wat daarbij komt kijken. 

Lisa (12 jaar)

leerde omgaan met een depressie

"Ik heb geleerd om te praten als er iets is dat me dwars zit. En als er iets is waar ik tegenop zie, dat ik dan een plan kan maken om dat probleem in stapjes op te lossen."

Pim (11)

leerde omgaan met tics

"Ik heb geleerd om zelf wat meer de baas te worden over mijn tics, zodat ze me niet zo lastig vallen als ik dat niet wil. Dat is heel hard werken, maar het helpt wel."

Sophie (7 jaar)

leerde omgaan met ADHD

"Bij GGZ NHN hebben we met veel verschillende mensen (hulpverleners) gepraat en ook gespeeld. Toen zeiden ze dat ik ADHD had. Eerst begreep ik niet zo goed wat dat was, maar papa en mama zijn op cursus geweest en zeiden dat ik daar zelf niets aan kon doen."

Ahmed (8 jaar)

had een traumatische ervaring

"Mijn moeder heeft me geholpen om alles te vertellen. Eerst heb ik tekeningen gemaakt en in de spelkamer gespeeld. Toen ik zeker wist dat ik GGZ NHN kon vertrouwen kreeg ik EMDR."

Wesley (17 jaar)

leerde omgaan met autisme

“Ik kom nu bij GGZ NHN in verband met mijn persoonlijke problematiek die ik ervaar in mijn thuissituatie of op school of op mijn werk. Op school gaat het dan over meningsverschillen met medescholieren en wat er moet gebeuren."

Joey (17 jaar)

leerde omgaan met ADHD

"Het leren ging gewoon niet meer. Ik lag steeds vaker in de clinch met docenten, omdat ik mijn huiswerk niet had gedaan en boeken niet bij me had. Ook thuis ging het niet goed meer en had ik veel ruzie met mijn ouders. Toen zijn we naar GGZ NHN gegaan."

Amber (16 jaar)

had een eetprobleem

"Door te praten met een psycholoog kan ik niet alleen dingen op een rijtje zetten, maar ook beter begrijpen hoe mijn eetstoornis is ontstaan. Met een werkboek en huiswerkopdrachten ben ik aan de slag gegaan."

Roos (13 jaar)

leerde omgaan met angsten

"Doordat ik bij GGZ NHN kan praten over mijn angsten en de dingen die ik heb meegemaakt, is er rust gekomen bij mij van binnen. Ook krijg ik tips bijvoorbeeld over hoe ik gemakkelijker in slaap kan komen."

Irene (16 jaar)

leerde omgaan met depressies

"Bij GGZ NHN leerde ik om te praten over mezelf, wat ik voelde en dacht. Ik merkte dat ik mezelf heel langzaamaan wat leuker begon te vinden. Mijn therapeut zocht samen met mij naar dingen die ik goed kon en waar ik trots op kon zijn."

Mirte (15 jaar)

had een traumatische ervaring

"Ik vind het fijn dat er mensen zijn waar je gewoon je verhaal aan kwijt kan zonder dat ze daar raar van opkijken. Ook vind ik het fijn dat ik aan mezelf verandering merk en sterker ben geworden. Zonder GGZ NHN was me dat misschien niet gelukt.”

Sam (8 jaar)

leerde omgaan met autisme

Bij GGZ NHN zijn Sam en zijn ouders er achtergekomen dat Sam autistisch is en hebben zij geleerd hoe zij daarmee om kunnen gaan. Ook zijn school is geïnstrueerd.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: