Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van Wendy (klinisch psycholoog)

Ik ben Wendy, woonachtig in Amsterdam met mijn man en onze twee meiden (tweeling) van 11 jaar. Per juni 2019 ben ik wederom in dienst gekomen van GGZ NHN als klinisch psycholoog, psychotherapeut bij Centrum Persoonlijkheidsstoornissen, Eetstoornissen en ADHD locatie Heerhugowaard.

Bijlmer Bajes

Halverwege mijn HBO-V studie kwam ik erachter dat ik psychologie wilde studeren en besloot toen beide studies naast elkaar te doen. Ik deed mijn HBO-V stage in de Bijlmer Bajes op de landelijke crisisafdeling van het gevangeniswezen. Ik ben hier vervolgens als verpleegkundige en, na afronding van mijn studie psychologie, als behandelcoördinator blijven werken. Ik heb hier ook de GZ-opleiding gedaan en heb er 12 jaar gewerkt, ik kan niet anders zeggen dat het heel leerzaam en bijzonder was.

Klantvriendelijk en fijn opleidingsklimaat

Door de sluiting van de Bijlmer Bajes ging ik om me heen kijken voor een andere job. Ik besloot te solliciteren bij RINO Amsterdam voor een opleidingsplek voor klinisch psycholoog. Eind 2014 werd ik gebeld dat er een opleidingsplek was bij GGZ NHN.

Vanaf de eerste dag bij GGZ NHN voelde ik de klantvriendelijkheid. Dat merk je al aan de balie waar medewerkers en cliënten elkaar vriendelijk ‘goedemorgen’ zeggen. Tijdens mijn vierjarige opleiding heb ik ieder jaar op een andere afdeling gewerkt waardoor ik heel veel geleerd heb en de organisatie ook goed heb leren kennen. Ik vond het een fijn opleidingsklimaat.

Gevarieerd werk

Na de afronding van mijn opleiding tot klinisch psycholoog wist ik niet wat ik wilde, behalve dat ik op de fiets naar mijn werk wilde! Ik heb verschillende sollicitaties gedaan. Inhoudelijk sprak mij het werken bij GGZ NHN het meeste aan.

Ik houd van variatie in m’n werk en die wordt mij hier geboden, dat is de belangrijkste reden dat ik teruggekomen ben. Ik kan verschillende behandelingen bieden, van trauma behandeling tot het geven van schematherapie individueel of in een groepsbehandeling. Daarnaast geef ik supervisie en kan ik me ook nog buigen over complexe diagnostische vraagstukken.

Het idee van op de fiets naar mijn werk heb ik maar losgelaten. Ik rij in een hybride-plug-in auto dat is gedeeltelijk elektrisch dus voor het milieu enigszins te verantwoorden!

Vakinhoudelijk brainstormen

Bij GGZ NHN werken veel collega’s met verschillende expertise en ervaring, waardoor het MDO en collegiaal overleg inspirerend is. Voor mij is het belangrijk om vakinhoudelijk te kunnen brainstormen en elkaar kritisch te kunnen bevragen, want juist ons vak is geen exacte wetenschap. En dit gebeurt bij GGZ NHN in een prettige en veilige werksfeer.

Wat het werken hier ook prettig maakt is dat alles goed is georganiseerd. Alle ondersteunende diensten (bijvoorbeeld het secretariaat) maken dat ik me kan focussen op mijn corebusiness.

Intercollegiale kennis uitwisselen

Naast mijn werk voor GGZ NHN, werk ik al 15 jaar voor een NGO organisatie. Met enige regelmaat geef ik een training of verzorg ik een audit in het buitenland. Het geeft mij energie om vakinhoudelijk met internationale collega’s te werken. Het voelt als een verrijking van mijn eigen professie. Ik hoop in de toekomst wat meer betrokken te raken bij FIT-Academy activiteiten. Dat GGZ NHN actief is in het buitenland, kan voor medewerkers een unieke kans zijn om intercollegiale kennis uit te wisselen in een andere culturele context.

Wendy

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!