Contrast
Onderstrepen

Klinisch psycholoog Frank Slagter over de inzet van ROM

dinsdag 24 augustus 2021 09:00 uur

Routine Outcome Monitoring (ROM) is een manier om het effect van een behandeling te meten. Om dit te verbeteren werken sinds 2008 10 GGZ-instellingen samen in het samenwerkingsverband SynQuest.

In deze publicatie van Synquest vertellen klinisch psycholoog Frank Slagter (GGZ NHN) en GZ-psycholoog dr. Inge Bramsen (GGZ Delfland) hoe zij ROM gebruiken in de dagelijkse praktijk met hun cliënten. 

Frank Slagter werkt namens GGZ Noord-Holland-Noord aan de specificatie van de ROM-methode en het gespreksmodel samen beslissen voor cliënten met een depressie of angststoornis. Ook verrijkt hij ROM-informatie met proces en behandelinhoudelijke informatie. Frank Slagter: “Samen beslissen met ROM is belangrijk voor mij als professional. Expertise is namelijk niet alleen de kennis en ervaring van de behandelaar of uit onderzoek, maar ook de ervaring van cliënt.”

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: