Contrast
Onderstrepen

Familievertrouwenspersoon

De familievertrouwenspersoon is er speciaal voor u. Zij ondersteunt familieleden en naastbetrokkenen van cliënten die bij GGZ NHN in behandeling zijn.

Heeft u als naaste vragen of problemen waar u met de behandelaar niet uitkomt? De familievertrouwenspersoon is er voor u.

Wanneer ondersteuning vragen?

U kunt bij de familievertrouwenspersoon terecht met vragen over de zorg voor uw partner, kind, ouder, broer, zus of vriend. Of als u niet weet waar u moet zijn, een klacht heeft of problemen bij het contact met de behandelaar. Misschien krijgt u de juiste persoon maar niet te pakken. In al deze situaties kunt u ondersteuning vragen van een familievertrouwenspersoon.

Wat kan een familievertrouwenspersoon voor u doen?

De familievertrouwenspersoon geeft informatie, denkt met mee, geeft advies, kan bemiddelen tussen u en de hulpverlening en als dat nodig is helpen bij een klachtenprocedure. Dit betekent dat een familievertrouwenspersoon:

  • samen met u de knelpunten in de zorg en mogelijke oplossingen daarvoor op een rijtje zet
  • informatie geeft over waar zorg te krijgen is, hoe de zorg werkt en wat de formele en informele rol van naasten daarbij is
  • advies geeft over hoe u als familie of vriend kunt bijdragen aan het herstel van de patiënt en aan de continuïteit van de zorg
  • ondersteunt in het contact met de hulpverleners en behandelaars
  • bemiddelt als u het niet eens bent met de behandeling
  • ondersteunt bij het indienen van een klacht

Geen verwijzing nodig

Als naaste kunt u rechtstreeks en zonder verwijsbrief van de huisarts naar de familievertrouwenspersoon. U heeft geen toestemming nodig van uw naaste of van de behandelafdeling. De ondersteuning van de familievertrouwenspersoon is gratis.

U kunt een afspraak maken op een plek die u prettig vindt. Dit kan een behandellocatie zijn, maar bijvoorbeeld ook bij u thuis.

Vertrouwelijk en onafhankelijk

De familievertrouwenspersoon maakt van uw vraag, klacht of probleem een dossier. Daarin neemt die alleen de persoonsgegevens op die nodig zijn om uw vraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien behalve de familievertrouwenspersoon en uzelf. Ook de behandelaars niet. De familievertrouwenspersoon is in dienst van een aparte stichting en werkt onafhankelijk.

Familievertrouwenspersoon van GGZ NHN

De familievertrouwenspersoon van GGZ NHN is Myrna Seekles. Als familievertrouwenspersoon van de Landelijke Stichting Familievertrouwenspersonen is zij aangesloten bij GGZ NHN. "Ik ben familievertrouwenspersoon, omdat ik mensen graag begeleid bij het vergroten van hun draagkracht. Bij mij kunnen naasten ongestoord hun verhaal doen, zonder dat het terugkomt in het dossier en zonder dat hun dierbaren of hulpverleners ervan op de hoogte zijn."

"Naasten ervaren mijn hulp en ondersteuning als helpend en verlichtend. De gesprekken helpen hen bij het maken van de juiste keuzes. Ook hoop ik dat ze met mijn ondersteuning beter voor zichzelf gaan zorgen en weten welke stappen ze kunnen zetten in de meest complexe situaties."

Meer informatie vindt u op de website van de familievertrouwenspersonen.

Card image cap

Contact opnemen met de familievertrouwenspersoon

De familievertrouwenspersoon geeft u advies en is voor u een luisterend oor. Zo nodig kan zij bemiddelen bij knelpunten tussen u en de betrokken partij(en).

U kunt direct contact opnemen met Myrna Seekles:

Telefoon: 06 51 63 97 37
E-mail: 
m.seekles@familievertrouwenspersonen.nl

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: