Familievertrouwenspersoon

De familievertrouwenspersoon is er speciaal voor u. Zij ondersteunt familieleden en naastbetrokkenen van cliënten die bij GGZ NHN in behandeling zijn.

Heb je als naasten vragen of problemen waar je met de zorgverleners niet uitkomt? De familievertrouwenspersoon is er voor jou.

Wanneer ondersteuning vragen?
Bij een crisismaatregel of zorgmachtiging heb je als naaste wettelijk recht op ondersteuning van een familievertrouwenspersoon.

Ben je een naaste van iemand die in zorg is bij GGZ NHN dan kun je ook bij ons terecht als het gaat om vrijwillige zorg.

Je kunt bij ons terecht met vragen over de zorg voor je partner, kind, ouder, broer, zus of vriend. Of als je niet weet waar je moet zijn, een klacht hebt of problemen bij het contact met de hulpverlener of behandelaar. Misschien krijg je de juiste persoon maar niet te pakken. In al deze situaties kun je ondersteuning vragen van een familievertrouwenspersoon.

Wat kan een familievertrouwenspersoon voor je doen?
De familievertrouwenspersoon geeft je informatie, denkt met je mee, geeft advies, kan bemiddelen tussen jou en de hulpverlening en als dat nodig is helpen bij een klachtenprocedure. Dit betekent dat een familievertrouwenspersoon:

  • samen met jou de knelpunten in de zorg en mogelijke oplossingen daarvoor op een rijtje zet
  • informatie geeft over waar zorg te krijgen is, hoe de zorg werkt en wat de formele en informele rol van naasten daarbij is
  • advies geeft over hoe je als familie of vriend kunt bijdragen aan het herstel van de patiënt en aan de continuïteit van de zorg
  • ondersteunt in het contact met de hulpverleners en behandelaars
  • bemiddelt als je het niet eens bent met de behandeling
  • ondersteunt bij het indienen van een klacht

Geen verwijzing nodig
Als naaste kun je rechtstreeks en zonder verwijsbrief van de huisarts een beroep doen op de familievertrouwenspersoon. Ook heb je geen toestemming nodig van de patiënt of de behandelafdeling. De dienstverlening is gratis.

Je kunt een afspraak maken op een plek die je prettig vindt. Dit kan een behandellocatie zijn, maar bijvoorbeeld ook bij je thuis.

Vertrouwelijk en onafhankelijk
De familievertrouwenspersoon maakt van jouw hulpvraag een dossier. Daarin neemt hij alleen de persoonsgegevens op die nodig zijn om je hulpvraag te behandelen. Niemand mag dit dossier inzien behalve de familievertrouwenspersoon en jijzelf. Ook de behandelaars niet. De familievertrouwenspersoon is in dienst van een apart stichting en werkt onafhankelijk.

Meer informatie vind je op de website van de familievertrouwenspersonen.

Card image cap

Familievertrouwenspersoon

Familievertrouwenspersoon ondersteunt familieleden en naastbetrokkenen van cliënten die bij GGZ NHN in behandeling zijn. De familievertrouwenspersoon geeft u advies en is voor u een luisterend oor. Zo nodig kan zij bemiddelen bij knelpunten tussen u en de betrokken partij(en).

U kunt direct contact opnemen met

Myrna Seekles:
telefoon 06 51 63 97 37, via email m.seekles@familievertrouwenspersonen.nl

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN