Contrast
Onderstrepen

Online zelfhulp

Bij sommige veelvoorkomende klachten bieden wij je online zelfhulp. Deze zelfhulp via internet werkt goed als jouw klachten niet te ernstig zijn. Het is dan mogelijk je klachten te verminderen en soms zelf volledig onder controle te krijgen. Met aandacht aan de training werken en deze helemaal afronden merk je echt effect. 

Het volgen van een cursus is gratis en we hebben alleen een emailadres nodig om een account aan te maken.

Aanmelden voor een module

Aanmelden kan op 2 manieren:

- Kies hieronder een module en klik op de knop Lees meer. Onderaan de pagina klikt u op de knop Gelezen. Daarna kunt u zich aanmelden

- Maak een account aan op Minddistrict 

Top 3

Card image cap

Zorgen voor iemand naast jou

Als je zorgt voor iemand met psychische klachten, wordt er veel van je gevraagd. In deze module krijg je tips en trucs om anders om te gaan met de situatie.

Card image cap

Beter slapen

Kom je moeilijk in slaap? Lukt het je niet om de hele nacht door te slapen? Word je 's ochtends niet uitgerust wakker? Dan past de training Beter slapen bij jou!

Ga op eigen tempo aan de slag voor een betere nachtrust!

Card image cap

Omgaan met piekeren

Pieker je veel? Zou je graag anders willen denken? En meer ontspannen in het leven staan? Dan past de training Minder piekeren bij jou!

Leefstijl

Card image cap

Aan de slag met gezonder eten

Ben jij klaar om je voedingspatroon aan te pakken? Maar weet je nog niet precies hoe? Deze training helpt je om stap voor stap naar een gezondere leefstijl toe te werken.

Card image cap

Aan de slag met gezonder leven

Is het belangrijk dat je gezonder gaat leven, maar heb je geen idee hoe je dit kunt aanpakken? Of heb je niet genoeg motivatie? Deze training helpt je om je motivatie voor een gezonder leven te vinden!

Card image cap

Kom in beweging

Wil je meer gaan bewegen? Maar weet je nog niet precies hoe of waar je moet beginnen? Deze training helpt je om stap voor stap naar een gezondere leefstijl toe te werken.

Card image cap

Stap voor stap minder drinken

Drink je vaker dan je wilt meer dan de bedoeling was? Zou je je alcoholgebruik graag willen verminderen? Wil je om leren gaan met je drang naar alcohol? En sociale druk? Dan past de training Blij alcoholvrij bij jou! Geniet voortaan echt met mate...

Stress

Card image cap

Mindful leven

Wil je meer mindful in het leven staan? Wil je hiervoor verschillende technieken aanleren? Dan past de module Mindfulness bij jou! In deze module maak je kennis met mindfulness. Ga op je eigen tempo aan de slag!

Card image cap

Oefenen met ontspannen

Stress of een gespannen gevoel in je lichaam? Dan past de training Oefenen met ontspannen bij jou! Iedereen weet hoe het voelt om gespannen te zijn. Je voelt het vaak in je lijf, in je hoofd, of overal tegelijk. Spanning is heel normaal, en in sommige situaties zelfs gezond.  Maar wanneer het je moeilijk lukt om weer te ontspannen, kan je hier last van krijgen. Gelukkig kun je leren hoe je kunt ontspannen. Door middel van korte oefeningen leer hoe je je meer bewust kunt worden van je spanning. En vooral: hoe je die spanning los kunt laten.

Card image cap

Ontspannen naar je werk

Ervaar je al een tijdje werkstress? Lukt het je na een werkdag niet om te ontspannen? Ga je daardoor met minder plezier naar je werk? Dan is de training 'Fluitend naar je werk' iets voor jou!

Stemming

Card image cap

Blij met jezelf

Voel je je vaak onzeker? Of heb je negatieve gedachten over jezelf? Dan past deze module bij jou! Zet je eerste stappen naar een meer positief zelfbeeld.

Card image cap

Dankbaarheid

Zie jij vooral de dingen die mis gaan in je leven? En zou je wel eens wat meer willen focussen op de positieve kanten? Dit is een hands-on module die je leert dankbaarheidsmomenten te herkennen en in je routine in te bouwen.

Card image cap

Pak somberheid aan

Heb je last van somberheid? Je kunt er iets aan doen! In de training Pak je somberheid aan krijg je informatie over somberheid. Je onderzoekt hoe jouw somberheid in elkaar zit en je leert stapje voor stapje wat je kunt doen om je minder somber te voelen.

Zelfonderzoek

Card image cap

Op naar je doel

Wil je iets in je leefstijl veranderen, maar vind je het moeilijk om het echt vol te houden? In deze module kun je een doel stellen, leer je hoe je dit goed doet en welke stappen je kunt nemen op weg naar je doel. Ook krijg je tips en een plan om bij je doel te blijven.

Card image cap

Mijn hulpvraag in kaart

Voordat je met je klachten of problemen aan de slag gaat, helpt het om helder te hebben wat er speelt. Want wat is er nou precies aan de hand? En wat gaat jou helpen om hier aan te werken? Als je met deze vragen worstelt past de module Je probleem in kaart bij jou!

Ouders en opvoeders

Card image cap

Omgaan met de emoties van je kind

Je eigen emoties begrijpen is soms al lastig, laat staan de emoties van je kinderen. Hoe zorg je dat je beter wordt in het begrijpen van de emoties van je kind? Deze module geeft je handvatten om de emoties van je kind beter te begrijpen en hem of haar te helpen beter om te gaan met emoties.

Card image cap

Opvoedtips

Een kind opvoeden. Het lijkt zoiets vanzelfsprekends. Maar zo makkelijk is het nog niet. Heb jij vragen over de opvoeding? En zou je graag wat tips krijgen? Dan kan deze module uitkomst bieden.

Voor jeugd

Card image cap

Hoe denk jij over jezelf?

Hoe denk jij over jezelf? Ga de uitdaging aan om je zelfbeeld te verbeteren! Je kan zelf kiezen welke uitdaging bij jou past.

Card image cap

Hoe leef je gezonder?

Gezond eten en bewegen kan best moeilijk zijn. Vind jij dit lastig? In deze module ga je onderzoeken waarom het zo lastig voor jou is om je leefstijl aan te passen en wat je daaraan kunt doen. 

Card image cap

Hoe maak je contact?

Vind je het lastig om contact te maken met anderen? Deze module kan je daarbij helpen door tips te geven hoe je contact kunt maken. Ook kan je verschillende oefeningen doen en bedenk je aan het einde een strategie over hoe je in de toekomst meer contact kunt maken.

Card image cap

Oefenen met ontspannen

Heb je veel stress en vind je het moeilijk om te ontspannen? In deze module ga je kijken waar jouw stress vandaan komt. Vervolgens krijg je tips en ga je verschillende oefeningen doen.

Card image cap

Omgaan met je gevoelens

Vind jij het lastig om je emoties te uiten? Daar hebben meer jongeren last van. Deze module geeft je praktische informatie over je emoties leren uiten.

Card image cap

Sterker in je schoenen

Voel jij je wel eens angstig? Ga de uitdaging aan om steviger in je schoenen te staan! Je kan zelf kiezen welke uitdaging bij jou past.

Card image cap

Versla je dip

Hoe voel jij je? Ga de uitdaging aan om je stemming te verbeteren. Je kan zelf kiezen welke uitdaging bij jou past.

Voor naasten

Card image cap

Geef grenzen aan bij je naaste

Vind je het lastig om 'nee' te zeggen? Deze module geeft je handvatten om je grenzen te leren kennen en bewaken.

Card image cap

In gesprek met je naasten

Over communicatie met je naasten en tips om dit te verbeteren.

Card image cap

Mijn gedachten en gevoel

Ervaar je negatieve gevoelens? Of heb je last van je gedachten? Ga er mee aan de slag in deze naastenmodule.

Card image cap

Steun vinden

Lijkt het alsof alles op jouw schouders terechtkomt? Of voel je je soms wat eenzaam? Ga aan de slag met deze module om meer steun te vinden.

Card image cap

Terug in balans

Voel jij je uit balans? Of heb je het gevoel dat het soms allemaal even te veel is? In deze module kun je meer te weten komen over draagkracht, draaglast en weer in balans komen.

Card image cap

Voor jezelf zorgen

Maak je weleens tijd voor jezelf? In deze module krijg je uitleg over hoe je beter voor jezelf kan zorgen, bijvoorbeeld door te ontspannen en leuke dingen te doen.

Card image cap

Wat is zorgen voor een ander?

Over zorgen voor een ander, uitleg over de klachten van je naaste en wat er moet gebeuren in een crisissituatie.

Card image cap

Kijk terug en kijk vooruit

Heb je al gewerkt aan het verbeteren van de situatie met je naaste? Heel goed! Kijk terug op wat je geleerd hebt en denk na over wat je nog kunt verbeteren.

Card image cap

Wat is autisme?

Ben jij een naaste van iemand met autisme? En wil je er graag meer over weten? In deze module krijg je uitleg over wat autisme is, hoe het ontstaat en hoe iemand autisme ervaart. Je krijgt hierdoor meer inzicht en begrip voor je naaste. Ook leer je hoe je met lastige situaties om kunt gaan en over hoe je voor jezelf kunt zorgen.

Andere gratis modules

Card image cap

Oorlog Oekraïne: Omgaan met angst en zorgen

De huidige situatie is voor ons allemaal zorgwekkend. Onzekerheid, angsten en zorgen horen daarbij. Maar hoe kun je toch goed met de situatie omgaan en optimistisch blijven?

Card image cap

Kom voor jezelf op

Wil jij beter voor jezelf opkomen, terwijl je ook rekening houdt met anderen? Dan is deze module wat voor jou. Misschien ben je te veel bezig met wat anderen denken. Of houd je juist te weinig rekening met anderen. Gelukkig kan iedereen assertiever leren communiceren. Met deze module zet je de eerste stap naar het vergroten van jouw assertiviteit!

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: