Online zelfhulp

Bij sommige veelvoorkomende klachten bieden wij je online zelfhulp. Deze zelfhulp via internet werkt goed als jouw klachten niet te ernstig zijn. Het is dan mogelijk je klachten te verminderen en soms zelf volledig onder controle te krijgen. Met aandacht aan de training werken en deze helemaal afronden merk je echt effect. 

Gratis

Het volgen van een cursus is gratis en we hebben alleen een emailadres nodig om een account aan te maken.

Aanmelden voor een module

Aanmelden kan op 2 manieren:

- Kies hieronder een module en klik op de knop Lees meer. Onderaan de pagina klikt u op de knop Gelezen. Daarna kunt u zich aanmelden

of maak een account aan op Minddistrict 

Top 3

Card image cap

Beter slapen

Kom je moeilijk in slaap? Lukt het je niet om de hele nacht door te slapen? Word je 's ochtends niet uitgerust wakker? Dan past de training Beter slapen bij jou!

Ga op eigen tempo aan de slag voor een betere nachtrust!

Card image cap

Betrokken omgeving

U bent betrokken bij iemand met psychische problemen. Blijft u zelf in balans? De online module 'Betrokken omgeving' is speciaal ontwikkeld voor familie en betrokkenen van mensen met psychiatrische klachten. In deze module kunt u kennis en vaardigheden opdoen die u kunt inzetten om overbelasting te voorkomen.

Card image cap

Minder piekeren

Pieker je veel? Zou je graag anders willen denken? En meer ontspannen in het leven staan? Dan past de training Minder piekeren bij jou!

Andere gratis modules

Card image cap

Zorgen voor anderen

Als je zorgt voor iemand met psychische klachten, wordt er veel van je gevraagd. In deze module krijg je tips en trucs om anders om te gaan met de situatie.

Card image cap

Gezond eten

Ben jij klaar om je voedingspatroon aan te pakken? Maar weet je nog niet precies hoe? Deze training helpt je om stap voor stap naar een gezondere leefstijl toe te werken.

Card image cap

Oorlog Oekraïne: Omgaan met angst en zorgen

De huidige situatie is voor ons allemaal zorgwekkend. Onzekerheid, angsten en zorgen horen daarbij. Maar hoe kun je toch goed met de situatie omgaan en optimistisch blijven?

Card image cap

Gezonder leven

Is het belangrijk dat je gezonder gaat leven, maar heb je geen idee hoe je dit kunt aanpakken? Of heb je niet genoeg motivatie? Deze training helpt je om je motivatie voor een gezonder leven te vinden!

Card image cap

Meer bewegen

Wil je meer gaan bewegen? Maar weet je nog niet precies hoe of waar je moet beginnen? Deze training helpt je om stap voor stap naar een gezondere leefstijl toe te werken.

Card image cap

Blij alcohol vrij

Drink je vaker dan je wilt meer dan de bedoeling was? Zou je je alcoholgebruik graag willen verminderen? Wil je om leren gaan met je drang naar alcohol? En sociale druk? Dan past de training Blij alcoholvrij bij jou! Geniet voortaan echt met mate...

Card image cap

Fluitend naar je werk?

Ervaar je al een tijdje werkstress? Lukt het je na een werkdag niet om te ontspannen? Ga je daardoor met minder plezier naar je werk? Dan is de training 'Fluitend naar je werk' iets voor jou!

Card image cap

Problemen in kaart, route naar herstel

Voordat je met je klachten of problemen aan de slag gaat, helpt het om helder te hebben wat er speelt. Want wat is er nou precies aan de hand? En wat gaat jou helpen om hier aan te werken? Als je met deze vragen worstelt past de module Je probleem in kaart bij jou!

Card image cap

Mindfulness

Wil je meer mindful in het leven staan? Wil je hiervoor verschillende technieken aanleren? Dan past de module Mindfulness bij jou! In deze module maak je kennis met mindfulness. Ga op je eigen tempo aan de slag!

Card image cap

Pak je somberheid aan

Heb je last van somberheid? Je kunt er iets aan doen! In de training Pak je somberheid aan krijg je informatie over somberheid. Je onderzoekt hoe jouw somberheid in elkaar zit en je leert stapje voor stapje wat je kunt doen om je minder somber te voelen.

Card image cap

Zelfbeeld

Voel je je vaak onzeker? Of heb je negatieve gedachten over jezelf? Dan past deze module bij jou! Zet je eerste stappen naar een meer positief zelfbeeld.

Card image cap

Dankbaarheid

Zie jij vooral de dingen die mis gaan in je leven? En zou je wel eens wat meer willen focussen op de positieve kanten? Dit is een hands-on module die je leert dankbaarheidsmomenten te herkennen en in je routine in te bouwen.

Card image cap

Oefenen met ontspannen

Stress of een gespannen gevoel in je lichaam? Dan past de training Oefenen met ontspannen bij jou! Iedereen weet hoe het voelt om gespannen te zijn. Je voelt het vaak in je lijf, in je hoofd, of overal tegelijk. Spanning is heel normaal, en in sommige situaties zelfs gezond.  Maar wanneer het je moeilijk lukt om weer te ontspannen, kan je hier last van krijgen. Gelukkig kun je leren hoe je kunt ontspannen. Door middel van korte oefeningen leer hoe je je meer bewust kunt worden van je spanning. En vooral: hoe je die spanning los kunt laten.

Specifiek over corona

Card image cap

Wat betekent het coronavirus voor mij?

Juist in deze tijd is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Je hebt waarschijnlijk allerlei gedachten en gevoelens bij het coronavirus. Dat is niet gek, we zitten in een vreemde situatie. In het eerste deel van de modulewordt benadrukt dat het belangrijk is om die gevoelens te accepteren en er niet tegen te vechten. In het tweede deel worden praktische tips gegeven voor het omgaan met het coronavirus.

Card image cap

Eenzaamheid tijdens de Corona-crisis

Je eenzaam voelen is een erg onprettig gevoel. Het kan zijn dat je je tijdens deze Corona-crisis eenzamer voelt dan ooit. Deze module kan helpen om dat gevoel van eenzaamheid te verminderen.

Card image cap

Thuiswerken tijdens corona

Als je plotseling moet thuiswerken vanwege het Corona-virus, kan dit een behoorlijke uitdaging zijn. In deze module krijg je tips over hoe je het thuiswerken tijdens de Corona-crisis onder de knie kunt krijgen.

Card image cap

Blijf thuis, blijf fit

Fit blijven is normaal al lastig, maar als je de hele dag thuis moet zitten, is het bijna niet te doen. Toch zijn er manieren om gezond te blijven eten en bewegen, zelfs tijdens de Corona-crisis. Deze zelfhulpmodule helpt mensen te werken aan motivatie, en geeft tips om fit en gezond te blijven.

Card image cap

Mentaal sterk tijdens de corona-crisis

Soms is het moeilijk om je mentaal sterk te houden, zeker ten tijde van deze corona-crisis. Deze training is ontwikkeld voor mensen die nu wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Card image cap

Dankbaarheid tijdens de corona-crisis

Het is makkelijk om je in corona-tijd te focussen op wat er misgaat. Het kan je helpen om je juist te richten op de dingen waar je dankbaar voor bent. Deze training helpt daarbij.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN