Contrast
Onderstrepen

Leefstijlprogramma van 8 weken voor cliënten GGZ NHN

woensdag 19 april 2023 10:51 uur

Cliënten van GGZ NHN kunnen een speciaal programma volgen dat gericht is op gezond eten, het verbeteren van de slaap, meer bewegen en ontspannen. Deelnemers volgen een programma van 8 weken op de GGZ NHN-locatie in Heiloo en worden daarna een jaar lang gemonitord.

Cliënten bij wie de psychische klachten mede in stand worden gehouden door leefstijlproblemen leren bij de Leefstijlpoli de wissel om te zetten naar een gezondere leefstijl. Ook worden ze geholpen de leefstijlverandering na afloop van het programma op eigen kracht in stand te houden. Zo verminderen de psychische klachten ook op de lange termijn.

Leefstijl houdt klachten in stand

Steeds vaker blijkt dat er een relatie is tussen leefstijl en psychische klachten. Dit is niet alleen een theoretische constatering: ook cliënten met ernstige psychische aandoeningen beamen dit. Zij slapen slechter en zijn minder fysiek actief dan de algemene bevolking en hebben een lagere kwaliteit van voeding. Onderzoeken leggen een verband tussen leefstijlfactoren en uiteenlopende psychische aandoeningen. Aangetoond is dat een hogere mate van fysieke activiteit leidt tot een lager risico op angststoornissen, psychose en bipolaire stoornissen. Omgekeerd helpt een gezond voedingspatroon ook bij herstel van bijvoorbeeld depressie.

Leefstijlinterventies worden daarom steeds vaker ook ingezet in de geestelijke gezondheidszorg.

Meer weten?

Bekijk de flyer De Leefstijlpoli

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: