Contrast
Onderstrepen

Online samenkomen in Herstelwerkplaatsen GGZ NHN

dinsdag 7 april 2020 00:00 uur

Eenzaamheid ligt op de loer, in deze tijd van de coronacrisis. Daarom zijn de herstelwerkplaatsen van GGZ NHN open om elkaar online te ontmoeten. Iedereen is uitgenodigd om deel te nemen.

“Veel mensen zijn alleen deze dagen, omdat gezellige afspraken en uitjes niet doorgaan”, vertelt Marieke Noort, ervaringsdeskundige bij Herstelwerkplaats Alkmaar. “Daarom bieden we met alle herstelwerkplaatsen iedere dag een uur online lotgenotencontact aan. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar het doel is om verbinding te hebben met elkaar, samen te zijn. Dat hebben we nu hard nodig”.

Samen praten
Tijdens het lotgenotencontact kunnen mensen met elkaar delen wat hen bezighoudt, waar ze tegenaan lopen en wat hen helpt. Alleen luisteren mag ook. Het is gebleken dat online contact veel voldoening geeft. Ook is het iets om naar uit te kijken. Noort: “Het lotgenotencontact geeft structuur aan de dag en het is een goede reden om voor op te staan”. De online bijeenkomst wordt begeleid door de ervaringsdeskundigen van de herstelwerkplaatsen.

Deelname kan iedere dag bij verschillende teams van ervaringsdeskundigen. Na aanmelding ontvangt de deelnemer een link naar de online bijeenkomst. Het is heel eenvoudig, maar als er hulp nodig is bij het opstarten, wordt die gegeven.

Wat is een Herstelwerkplaats?
GGZ NHN heeft Herstelwerkplaatsen op verschillende locaties in Noord-Holland Noord. Hier kunnen mensen met een psychische kwetsbaarheid en naastbetrokkenen werken aan persoonlijke groei en herstel. Op een Herstelwerkplaats worden door ervaringsdeskundigen o.a. cursussen gegeven en lotgenotencontactgroepen georganiseerd. Je kan er werken aan je ontwikkeling en daarnaast leer je vaardigheden aan om je leven in te richten zoals jij dat wilt.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: