Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van Freddie (adviseur vastgoed en duurzaamheid)

Misschien wil hij over een paar jaar wel meespelen met de grote jongens en de commerciële vastgoedwereld in. Maar op dit moment is Freddie Ong vooral blij met de goede balans tussen werk en privé die hij vindt bij GGZ NHN. Hij kan zijn ambities verwezenlijken en er zijn voor zijn 3 jonge kinderen. “De centrale vraag in mijn werk is of onze vastgoedportefeuille bij de organisatie past”, zegt Freddie. En aangezien er genoeg verandert, blijft deze vraag actueel.”

Na een opleiding bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam specialiseerde Freddie zich aan de TU Delft in real estate management. In 2010 startte hij bij GGZ NHN. Zijn ambitie? De vastgoedportefeuille doorgronden, snappen wat er gebeurt en er controle over hebben. “Vier jaar geleden is de werkwijze van de ggz-teams veranderd,” legt Freddie uit. “Welk vastgoed past bij die nieuwe werkwijze? Welke aanpassingen moeten we doen? Zo kijk ik naar deze ontwikkeling in de organisatie.”

Vastgoed passend bij de zorgvraag

Met de informatie die we hebben kunnen we 20-30 jaar vooruitkijken”, vertelt Freddie. “Hoe gedraagt de portefeuille zich en welke keuzes moeten wij nu maken om ook in de toekomst over een gezonde vastgoedportefeuille te beschikken?” Gezond betekent niet alleen financieel gezond, maar ook in kwaliteit en functionaliteit. “In 2015 bleek uit de gegevens dat een aantal klinieken vervangen moesten worden. We stonden dus aan de vooravond om een aantal nieuwe klinieken te bouwen. In zo’n proces kijk ik naar de harde financiële kant, de bedrijfskant, kunnen we het betalen? Hoe gaan we het betalen? We zitten nu in de ontwerpfase, de schetsen. De geplande oplevering is in 2023. Als we weten hoe we dat allemaal gaan doen, zit mijn taak van het project erop.”

Duurzaam

Nieuwbouw is ook duurzame bouw. Dit betekent niet alleen dat de gasleiding is afgesloten, maar dat er ook flexibel met ruimtes kan worden omgegaan. Dat er een link is tussen groen en zorg. Of dat er een pilot wordt gestart met elektrische fietsen, om autogebruik tegen te gaan. Deze en andere thema’s staan ook op de agenda van Volante, een samenwerkingsverband tussen GGZ NHN, Dimence Groep, GGz-E en Lentis. Freddie: “Het is heel leuk om samen met collega’s van andere organisaties actualiteiten te bespreken, naar aanbestedingstrajecten te kijken en te onderzoeken op welke punten we winst kunnen behalen, ómdat we samenwerken.”

Balans werk en privé

“Tot de geboorte van de jongste werkte ik gedurende 1,5 jaar bij de Nederlandse GGZ. Gedetacheerd, voor 24 uur per week. Ik deed de belangenbehartiging op de dossiers vastgoed en duurzaamheid. Bij GGZ NHN was ik bezig met de inrichting van een kolfkamer op locatie, de volgende dag zat ik namens de Nederlandse GGZ aan tafel met minister Bruins van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Inhoudelijk vond ik het werk zo gaaf. De dynamiek en de zaken die daar speelden trokken me ook enorm aan. Maar ik wist ook wel, als ik daar naar toe moet, dan ben ik om 7.00 uur weg en ben ik ook om 19.00 uur weer thuis. Nu trek ik nog steeds samen op met Jos Brinkmann (vz RvB) en ben ik onderdeel van de denktank. Als ze me nodig hebben, dan schuif ik aan. Ik bereid geen vergaderingen meer voor; ik wil de eerste 10 jaar van mijn kinderen echt meemaken, en dat kan hier.”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!