Wachttijden

Een actueel overzicht van de wachttijden per 7 december 2021 voor volwassenen specialistische en basis ggz en jeugd bij GGZ NHN

In de bijlage Wachttijden vindt u de wachttijden voor volwassenen in sGGZ en wachttijden basisGGZ (Amici Zorgt) en wachttijden jeugd per 7 december bij GGZ Noord-Holland-Noord (in weken) van:

- Aanmeldwachttijd: aanmelding tot aan het eerste gesprek

- Behandelwachttijd: 1e intake tot aan 1e behandelcontact

Aanmeldwachttijd

De aanmeldwachttijd is het aantal weken tussen uw aanmelding en het eerste gesprek. Meteen na aanmelding begint u met het invullen van online vragenlijsten. De resultaten worden besproken in een telefonische- of beeldbelafspraak waarmee de intakeprocedure start. U bereidt zich verder voor op uw behandeling met behulp van een online module.

Hierna volgt de intakeprocedure waarin we de aanmelding met u bespreken. U kunt meteen na de intakeprocedure beginnen met online behandeling, hier is geen wachttijd voor.

Behandelwachttijd

De wachttijd per locatie is gebaseerd op de gemeente waar u woont. Wij adviseren u om bij de aanmelding expliciet te vragen naar de wachttijd op de locatie van uw keuze. De behandelwachttijd is de periode tussen het eerste gesprek en de start van uw behandeling, in een van onze teams.

De wachttijd is niet afhankelijk van de behandelvraag, diagnose en/of waar u verzekerd bent. U kunt altijd bij uw zorgverzekeraar een verzoek doen voor bemiddeling naar een andere zorgaanbieder.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08:30 - 17:00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN