Het verhaal van Raymond (bewegingsagoog)

Raymond werkt sinds mei 2019 als bewegingsagoog in de forensische psychiatrie.

“Als bewegingsagoog verzorg ik verschillende beweeg- en sportactiviteiten voor cliënten van de forensische psychiatrie. Ondanks dat de bewegingsagoog geen behandelaar is, zijn de activiteiten wel onderdeel van de behandeling. Ik observeer hoe cliënten zich gedragen en hoe zij omgaan met bepaalde situaties die zich voordoen tijdens activiteiten."

Veelzijdig beweegprogramma

"Cliënten zijn meestal gemotiveerd, wat natuurlijk prettig werken is. Iedereen heeft zijn eigen doel: fit blijven, afleiding hebben, beter in hun vel zitten, afvallen. We bieden een veelzijdig beweegprogramma waaraan cliënten dagelijks kunnen deelnemen van fitness, volleybal tot wandelgroepjes." 

Voorrecht

"Iedereen heeft wat op zijn kerfstok, je zit hier niet voor niks. Cliënten kunnen dan ook niet zomaar aan elke sportactiviteit deelnemen. In de behandeling wordt gewerkt met een faseopbouw plan. Hoe hoger de fase waarin je zit, hoe meer vrijheden je hebt verworven. In de eerste fases zijn een aantal activiteiten een verplicht onderdeel van het dagprogramma. Wanneer cliënten echter meer sportmogelijkheden willen hebben, moeten zij al verder in hun behandeling zijn. Want voor sommige sporten (zoals mountainbiken en zwemmen) moet je het terrein af mogen." 

Verbroedering

"Ik probeer iedereen oprechte aandacht te geven en de mens achter de problemen te zien. Ik vind het mooi te ervaren dat sport echt kan verbroederen. We voetballen geregeld met elkaar en dan ontstaat er toch een bepaalde homogeniteit in de groep. Cliënten vragen naar elkaar als iemand afwezig is, groeten elkaar vaker (ook buiten de gymzaal) er is een teamgevoel." 

We doen het samen!

"Soms gaat het er tijdens zo’n potje voetbal ook heftig aan toe; er zitten natuurlijk ook cliënten tussen met een kort lontje. Het is een uitdaging om dit goed te begeleiden. Wat ik prettig vind, is dat ik altijd even kan sparren met een collega als ik ergens tegen aan loop. Ik voel me heel erg gesteund door mijn collega’s. We hebben een heel hecht multidisciplinair team. Er heerst een fijne sfeer, de lijnen zijn kort, iedereen is heel toegankelijk. We doen het samen!" 

Uitdaging

"Ik werkte hiervoor als fitness instructeur en zocht meer uitdaging in mijn werk. Dat heb ik bij GGZ NHN zeker gevonden! Zowel in de omgang met cliënten als vakinhoudelijk. We hebben in korte tijd een veelzijdig beweegprogramma opgezet waar ik erg trots op ben. Daarnaast onderzoeken we nu ook of we cliënten meer bewust kunnen maken van een gezonde levensstijl (onder andere met voeding). Hier ligt weer een nieuwe uitdaging.

Vertrouwen

"Ik ervaar vanuit de organisatie de ruimte en vrijheid om zelf dingen te ontwikkelen. Eigen initiatief wordt gewaardeerd. Dit geeft vertrouwen en stimuleert ook om nieuwe dingen te bedenken. Ik kan wel zeggen dat ik hier op mijn plek zit en met plezier naar mijn werk ga!"

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!