Contrast
Onderstrepen

Kind- en jeugdpsychiatrie

Soms heb je problemen waar je zelf niet uitkomt. Je bent somber, ontevreden over jezelf, maakt je druk over je gewicht, doet jezelf pijn, of hebt veel ruzie. Misschien heb je psychische problemen. Het kan zijn dat jij onze hulp nodig hebt.

Hoe wij kunnen helpen

Je hebt al een belangrijke stap op weg naar herstel gezet: jij of je ouders/verzorgers hebben hulp gezocht bij de huisarts of andere verwijzer en bent bij ons aangemeld. Bij GGZ Noord-Holland-Noord divisie jeugd & Gezin kan je terecht met psychische klachten die niet eenvoudig op te lossen zijn. Psychiatrische klachten zijn op verschillende manieren aan te pakken. Omdat iedereen anders is, verschilt een behandeling bij ons per persoon. Bij GGZ NHN werken we herstelgericht. Dit houdt in dat iemand zoveel mogelijk zelfstandig het leven weer kan oppakken zowel thuis, op school als met vrienden en sport. Daar is de behandeling op gericht. Binnen elke fase van de behandeling maken wij gebruik van digitale middelen.  

GGZ NHN biedt kinder- en jeugdpsychiatrie aan kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Kinder- en jeugdpsychiatrie is een medische wetenschap die de ontwikkeling van jonge hersenen bestudeert, hoe psychische stoornissen ontstaan en hoe ze behandeld kunnen worden. Met deze kennis kunnen wij kinderen die problemen hebben in de manier waarop ze denken, doen of voelen, goed helpen.

De online polikliniek

Onze organisatie biedt een breed online aanbod aan behandelingen. Samen met je behandelaar maak je een keuze in wat het beste bij jou past. Op deze manier kun je ook thuis in je eigen tijd aan je herstel werken.

Behandeling in je eigen omgeving

Wij bieden behandeling op een plek waar dat voor jou het beste is. Dit kan thuis zijn, maar ook bijvoorbeeld op school. In veel steden in Noord-Holland vind je één van onze behandellocaties.  

Behandeling in een kliniek

In sommige gevallen is het voor jouw behandeling nodig om tijdelijk bij ons te verblijven, in een van de klinieken. Daar verblijf je in een kleine groep met andere kinderen of jongeren.

Kindcentrum de Klim

Bij Kindcentrum De Klim bieden we kinderen van 0 tot 12 jaar met een (vermoeden van een) psychiatrische kwetsbaarheid diagnostiek en (kortdurende) behandeling. Naast (dag)klinische zorg, zijn er ook meerdere vormen van ambulante zorg.

Crisis

Soms zijn psychische problemen zo ernstig dat er sprake is van een crisissituatie en is er direct hulp nodig.

Creatieve werkplaats voor jongeren

SPOT is onze creatieve dagbesteding voor jongeren en jongvolwassenen. Als het even niet lekker loopt in het leven kan je bij SPOT terecht voor ontdekken van creatieve talenten. 

Zoek contactgegevens

Bent u op zoek naar contactgegevens van een locatie waar uw kind in behandeling is of één van onze locaties bij u in de buurt? Vul de 4 getallen van uw postcode in en klik op 'zoek postcode'.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: