Contrast
Onderstrepen

Thuisbehandeling volwassenen

Onze ggz-teams bieden een totaalpakket van behandeling, gericht op herstel, aan alle mensen met ernstige psychische aandoeningen en met problemen op meerdere levensgebieden.

Ondersteuning en zorg dichter bij huis

Het ambulante hart van GGZ NHN bestaat uit ggz-teams die wijkgericht werken. Dit betekent dat de verschillende teams werken binnen een bepaald gebied in Noord-Holland-Noord. Op basis van uw woonadres krijgt u behandeling bij één van onze ggz-teams. Dat kan thuis zijn, op onze locaties, in de maatschappelijke opvang, in de kliniek en zelfs op straat. Met aandacht voor uw persoonlijke situatie bekijken we samen welke behandeling nodig is en het beste bij u past. We zijn dicht bij u in de buurt. Hoe lang een behandeling duurt, hangt af van de aard en intensiteit van uw klachten.

Deze wijkgerichte manier van werken zorgt ook voor gemakkelijk en snel contact met bijvoorbeeld uw huisarts of praktijkondersteuner GGZ (POH), het sociale wijkteam, buurthuizen of vrijwilligers in de regio.

Alle deskundigheid aanwezig die u nodig heeft

Aan elk ggz-team zijn een psychiater, psycholoog en verpleegkundigen verbonden. Zij helpen u inzicht te krijgen in uw problemen en bekijken samen met u welke behandeling nodig is en het beste bij u past. Al onze inspanningen zijn er op gericht om uw gezondheid te verbeteren en u zo goed mogelijk bij te staan in uw herstelproces. U bent bij ons in goede handen en staat er niet alleen voor!

Waarom wijkgericht werken?

De wijkgerichte aanpak staat niet op zichzelf, maar past bij een nieuwe visie in de gezondheidszorg. Een visie die uitgaat van gezondheid en het vermogen van mensen om zich aan te passen en zoveel mogelijk zelf de regie te voeren over het leven. Wij geloven er in dat behandeling zo dicht mogelijk bij huis het beste werkt om te herstellen. Uw behandeling gaat in nauwe samenwerking met uw familie en andere belangrijke betrokkenen. De huisarts heeft hierin een centrale plaats.

Specifieke problematiek

Als er sprake is van een specifieke hulpvraag of problematiek dan schakelt het ggz-team een van onze regioteams of het Intensive Home Treatment-team in. Wanneer de ernst van uw situatie hierom vraagt is een tijdelijke opname in een van onze klinieken mogelijk. 

Aanmelden op de vertrouwde manier

De huisarts is uw eerste aanspreekpunt voor gezondheidsproblemen, ook voor problemen van psychische aard. Wanneer u problemen meer aandacht nodig hebben en u gespecialiseerde hulp nodig heeft kan uw huisarts u aanmelden bij GGZ NHN

Hulp bij crisis

De spoedeisende psychiatrische hulp (SEPH) van GGZ NHN kan in geval van psychische crisis op verschillende manieren door u, uw familie of uw huisarts ingeschakeld worden. Belangrijk is dat u snel geholpen wordt.

Contactgegevens zoeken

Bent u op zoek naar contactgegevens van uw behandellocatie, uw GGZ-team, uw Herstelacademie of dagbesteding? Vul de 4 getallen van uw postcode in. 

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: