Ouderenpsychiatrie

Bij het ouder worden doen zich ontwikkelingen voor die psychische problemen kunnen versterken, bijvoorbeeld als u een naaste verliest, eenzaam bent, uw sociale netwerk verandert, minder vitaal bent of lichamelijke klachten heeft. Wij zijn er voor mensen van 67 jaar en ouder met psychische problemen.

Hoe wij u helpen

U heeft al een belangrijke stap op weg naar herstel gezet: u heeft hulp gezocht bij de huisarts of andere verwijzer en bent bij ons aangemeld. Bij GGZ NHN kunt u terecht als uw psychische klachten het dagelijks functioneren moeilijk maken. In dat geval spreken wij van een psychische stoornis. Omdat iedereen anders is, verschilt een behandeling bij ons per persoon. Indien mogelijk maken wij in de behandeling gebruik van digitale middelen. Wat kunt u bij ons verwachten zodra u bij ons aangemeld wordt?

Behandeling thuis of in de wijk

Behandeling thuis

Ouderen die thuis wonen ontvangen hun behandeling van één ggz- of regioteam waarin alle benodigde disciplines zijn vertegenwoordigd.

Behandeling in een kliniek

Er zijn twee klinieken waar u als oudere met psychiatrische klachten tijdelijk kunt verblijven, in Heiloo en Hoorn. 

Wonen

De afdeling Langdurende Behandeling is er speciaal voor mensen vanaf 60 jaar, die kwetsbaar zijn en niet zonder langdurige psychiatrische behandeling zelfstandig kunnen wonen.

Contactgegevens zoeken

Bent u op zoek naar contactgegevens van een locatie of GGZ-team bij u in de buurt? Vul de 4 getallen van uw postcode in.

Card image cap

Samen werken aan herstel

Werken aan herstel

Herstel is voor ieder persoon een uniek proces, met verschillende uitkomsten. Een proces dat je grotendeels zelf moet doen, maar niet alleen. GGZ Noord-Holland-Noord biedt verschillende mogelijkheden om u daarin te ondersteunen.

Familie en naasten

Wij betrekken familie of andere naastbetrokkenen actief bij de behandeling. Dit doen wij onder andere door hen, met uw toestemming, uit te nodigen om deel te nemen aan zorgafstemmingsgesprekken (ZAG).

Samenwerkingspartners

Wij werken samen met andere organisaties voor ouderen, namelijk:

  • Geriant
  • Omring
  • NIKO
  • Magenta
  • Evean

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: