Contrast
Onderstrepen

Angststoornis

Sommige mensen zijn ook zonder gevaar angstig en hebben klachten zoals veel piekeren, nervositeit, angst of hartkloppingen.

Iedereen is wel eens angstig of gespannen. Bang zijn is een reactie op dreigend gevaar. Bij echt gevaar waarschuwt de angst ons daarvoor. Maar soms hebben mensen ook in veilige situaties angsten. De angsten hebben dan geen nut. Als deze angsten sterk en langdurig aanwezig zijn, kunnen ze hinderlijk worden.

Symptomen bij angststoornissen

Mensen kunnen niet alleen last van de angstgevoelens hebben, maar ook van de (lichamelijke) verschijnselen van angst, bijvoorbeeld hartkloppingen. Ook piekeren zij over allerlei zaken die hen zouden kunnen overkomen, zonder dat daarvoor een aanleiding is. Doordat ze onzeker worden van deze angsten en uitgeput raken, gaan ze allerlei situaties uit de weg.

Wat is een gegeneraliseerde angstoornis?

Als mensen langer dan zes maanden vrijwel altijd last hebben van angstklachten met piekeren en lichamelijke verschijnselen, en er is geen duidelijke aanleiding voor, dan noemen we dat een gegeneraliseerde angststoornis.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: