Contrast
Onderstrepen

UMC Utrecht wordt kennispartner van Volante

maandag 18 maart 2024 10:43 uur

Het UMC Utrecht afdeling psychiatrie wordt kennispartner van Volante.

Het UMC Utrecht treedt toe als kennispartner van het ggz-samenwerkingsverband Volante. Deze samenwerking werd op 11 maart 2024 officieel. Rian Busstra, voorzitter Volante en bestuurder van Dimence Groep, en Floortje Scheepers, hoogleraar Innovatie in de ggz van UMC Utrecht, begroeven samen een tijdcapsule met daarin hun dromen voor de toekomst en de ondertekende samenwerkingsovereenkomst.

Rian Busstra: “Dit is meer dan een samenwerking; het is een belangrijke stap naar een toekomst waarin grenzen worden verlegd en nieuwe mogelijkheden worden ontdekt en verder ontwikkeld. Samen zullen we leren, innoveren en groeien, met als einddoel een wereld waarin elke individuele zorgvrager de zorg en ondersteuning krijgt die hij of zij nodig heeft. Het is fijn dat het UMC Utrecht onze kennispartner wordt. Zo kunnen we veel van elkaar leren en daarmee innovatie in de ggz verder brengen. Over vijf jaar gaan we kijken wat Volante heeft waargemaakt.”

Volante lonkte al een tijdje naar het UMC Utrecht waar Floortje Scheepers, werkzaam bij de afdeling Psychiatrie, aan verbonden is. Zij houdt zich bezig met verschillende innovatieprojecten die ook voor de ggz zeer interessant zijn. Hiermee hoopt zij de ggz te transformeren naar een netwerkorganisatie waarin kennis en kunde gedeeld worden en behandeldoelen gezien worden als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Volante herkende zich in de ambities van UMC Utrecht en dat resulteerde uiteindelijk in de toetreding van het UMC Utrecht als kennispartner van Volante.

Floortje Scheepers: “De missie en visie van Volante en van de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht komen sterk overeen: Net als Volante hebben wij een holistische kijk op mensen met psychische problemen, ontwikkelen we innovatieve strategieën en oplossingen om herstel te ondersteunen, en vinden we samenwerking [met maatschappelijke partners/andere partijen] heel belangrijk. Dat zijn belangrijke drivers waarbij het continu samen leren en verbeteren centraal staan. Op een aantal thema’s (transdiagnostisch werken, innovatie en andere taal) zullen we intensiever met elkaar gaan samenwerken maar ook op andere thema’s zoals HIC-zorg en somatische zorg zien we mogelijkheden elkaar te versterken. We kijken uit naar een vruchtbare samenwerking.”

Over Volante

Volante is een samenwerkingsverband tussen de ggz-instellingen Dimence Groep, GGzE en GGZ Noord-Holland-Noord. Deze samenwerking maakt het mogelijk bij elkaar in de keuken te kijken, behandelingen te vergelijken en van elkaar te leren. Zij wil betekenis toevoegen aan het leven van cliënten. Dit vraagt om een nieuwe verbinding tussen cliënt en professional, meer dan ooit gericht op het vergroten van de waarde van de zorg vanuit het perspectief van de cliënt.

Bekijk onderstaande video over de samenwerking en het begraven van de tijdscapsule:

Over VolanteVolante is een samenwerkingsverband tussen de ggz-instellingen Dimence Groep, GGzE en GGZ Noord-Holland-Noord. Deze samenwerking maakt het mogelijk bij elkaar in de keuken te kijken, behandelingen te vergelijken en van elkaar te leren. Zij wil betekenis toevoegen aan het leven van cliënten. Dit vraagt om een nieuwe verbinding tussen cliënt en professional, meer dan ooit gericht op het vergroten van de waarde van de zorg vanuit het perspectief van de cliënt. Volante

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: