Hulp regelen - GGZ dichtbij huis

Geestelijke gezondheidszorg is dichtbij huis georganiseerd met een belangrijke rol voor uw huisarts. Heeft u psychische hulp nodig? Maak eerst een afspraak met uw huisarts en bespreek uw klachten. De huisarts kan u aanmelden bij GGZ NHN. We vertellen u graag welke mogelijkheden er zijn als u psychische hulp nodig heeft. 

Card image cap

Huisarts en POH

Uw huisarts helpt u eerst zelf en kan daarbij gebruik maken van een GGZ praktijkondersteuner (POH). Samen bieden zij u hulp bij psychische klachten . Vaak zal dit voldoende zijn, omdat er meer behandelmogelijkheden zijn georganiseerd in uw huisartsenpraktijk. Wanneer uw psychische problemen meer aandacht nodig hebben kan de huisarts u doorverwijzen naar een specialist.

Kan de huisarts of POH-GGZ u onvoldoende behandelen? Dan kan hij u doorverwijzen naar een zorgaanbieder in de Basis GGZ of Specialistische GGZ of Kinder en Jeugdpsychiatrie.

Basis GGZ

Wanneer de huisarts/POH-GGZ inschat dat behandeling in de eigen praktijk niet voldoende is, zal er op basis van hun inschatting een verwijzing plaatsvinden naar de Basis GGZ óf naar de Specialistische GGZ of Kinder- en Jeugdpsychiatrie.

Wanneer er sprake is van lichte tot matige psychische problemen vindt behandeling plaats in de basis GGZ. Deze zorg is vaak diepgaande, kortdurende en klachtgerichte  behandeling wordt vooral gegeven door psychologen. Er vindt uiteraard goede afstemming plaats als u medicijnen gebruikt. Dat kan met de huisarts, maar ook met een verpleegkundig specialist of psychiater.

Card image cap
Card image cap

Specialistische GGZ

De Specialistische GGZ (SGGZ) wordt ingezet bij ernstige psychische of psychiatrische klachten. Dit wordt ook wel 2e-lijns zorg genoemd. GGZ NHN levert specialistische geestelijke gezondheidszorg en heeft allerlei specialisten in dienst.

De Specialistische GGZ heeft een breed aanbod. Hoewel het hier altijd gaat over ernstige problematiek die het dagelijkse functioneren flink verstoort, is ook hier het uitgangspunt om zorg zo veel als mogelijk in de thuissituatie aan te bieden. Daar staat GGZ NHN in ieder geval voor. Dit houdt in dat bij verbetering van de klachten opnieuw samen met de huisarts gekeken wordt of u weer terug onder controle van uw huisarts komt. Wij bieden sggz voor volwassenen, ouderen, forensisch en kind-en jeugd.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van ma t/m vrij van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via:

  • het Huisartsen Informatie Systeem (HIS)
  • Zorgdomein
  • de online aanmeldformulieren GGZ NHN op deze website.
  • telefonisch via aanmeldpunten GGZ NHN