Contrast
Onderstrepen

Begeleid leren

Door psychische klachten kan uw leven flink veranderen. Misschien volgde u een opleiding en moest u daarmee stoppen? Misschien wilt u graag een opleiding beginnen, maar weet u niet hoe u dat moet doen? Begeleid leren kan u daarbij helpen. U volgt deze individuele begeleiding naast uw gewone behandeling.

Het doel van de begeleiding is dat u met succes een opleiding afrondt. Daardoor kunt u gemakkelijker werk vinden. Voor veel mensen is werken belangrijk om zich goed te voelen. Werk brengt regelmaat in het leren. Ook is het prettig om geld te verdienen.

Hoe gaat begeleid leren?

Bij begeleid leren wordt gekeken naar wat u nodig heeft om uw opleiding af te ronden. Een trajectbegeleider helpt hierbij. Het afronden van de opleiding is het doel, het traject is de weg daar naartoe. Het traject bestaat uit vier stappen:

  1. Eerst wordt bekeken of u aan een opleiding toe bent. Bent u daar aan toe? Wat voor een soort opleiding wilt u dan doen? En wat verwacht u van die opleiding?
  2. Er wordt bekeken welke opleidingen voor u mogelijk zijn en u kiest een opleiding.
  3. Daarna ondersteunen we u bij het aanmelden en bij het regelen van de opleiding. Ook wordt u geholpen bij het voorbereiden op de opleiding.
  4. Als u met de opleiding bezig bent, wordt u geholpen om de opleiding vol te houden. Ook wordt u ondersteund bij het contact met uw docent of mentor. En moet u een stageplek regelen? Dan kunt u daarbij worden geholpen.

Meer informatie?

Neem contact op met onze IPS-trajectbegeleiders via het contactformulier.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: