Contrast
Onderstrepen

Beschermd wonen en 24-uurs verblijf

GGZ Noord-Holland-Noord biedt beschermd wonen en klinisch verblijf op meerdere locaties. Deze locaties bieden de mogelijkheid om te wonen en verblijven binnen een beschermende omgeving.

Uitgangspunt is dat deze vormen van zorg zo kort als mogelijk maar zo lang als nodig worden ingezet. De gemeente of het CIZ indiceren voor beschermd wonen of klinisch verblijf.

Beschermd Wonen

Soms is zelfstandig wonen voor korte of langere tijd niet mogelijk en kan gebruik gemaakt worden van beschermd wonen bij GGZ Noord-Holland-Noord. In Heiloo, Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Den Helder zijn er locaties voor beschermd wonen.

Deze locaties bestaan meestal uit een aantal geclusterde eenpersoonsappartementen in een wijk of soms uit groepswonen. Richtinggevend voor de woonplek zijn uw wensen en mogelijkheden. De woonbegeleiding ondersteunt bij uw herstel en sluit aan bij behoefte en noodzaak. Begeleiding is op afspraak aanwezig, oproepbaar of er is contact via een beeldscherm (telezorg). Behandeling wordt geboden door het ggz-team dat werkzaam is in de wijk.

24-uurs verblijf

Voor sommige mensen is intensievere behandeling en begeleiding nodig binnen een meer beschermende woonomgeving dan door beschermd wonen kan worden geboden. We bieden de mogelijkheid om langere tijd klinisch te verblijven in een van onze locaties. GGZ NHN biedt klinisch verblijf op verschillende locaties in Heiloo en Enkhuizen. Behandeling en begeleiding wordt hier vanuit één team geboden en wordt flexibel ingezet. Het team is 24 uur per dag in de directe nabijheid aanwezig. De behandeling en begeleiding richt zich op uw herstel, het stabiliseren van psychische conditie en/of intensieve training en behandeling gericht op zelfstandig wonen.

Contactgegevens zoeken

Bent u op zoek naar contactgegevens van uw behandellocatie, uw GGZ-team, uw Herstelacademie of dagbesteding? Vul de 4 getallen van uw postcode in. 

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: