Contrast
Onderstrepen

Het verhaal van William (trainer weerbaarheid)

“De combinatie van werken in de nachtdienst en als trainer is ideaal. Zo sta ik met mijn voeten in de klei en kan ik ook eigen voorbeelden uit de praktijk inzetten tijdens mijn trainingen. Ik weet wat er speelt en ik kan ook mezelf blijven voeden.”

We spreken verpleegkundige William Buiter over zijn werk als trainer/coördinator weerbaarheid.

Pionieren

“Ik heb veel moeten pionieren om de weerbaarheidstraining te ontwikkelen tot waar deze nu staat. De training was voorheen vooral gericht op het fysieke aspect, maar tegenwoordig trainen we ook heel veel op het verbale stuk. Bijvoorbeeld hoe je iemand tijdig zijn frustratie kan laten ontladen en zo kan voorkomen dat de spanning alleen maar verder oploopt, of hoe je iemand verbaal kan begrenzen als je uitgescholden of geïntimideerd wordt. Bij agressie is angst vaak een belemmerende factor. Die stress doet wat met een mens, zowel bij de agressor als degene die in moet grijpen. Het is belangrijk dat je op die momenten je kwaliteiten kent. Denk hierbij aan rustig blijven, overzicht houden, op een duidelijke rustige manier spreken, de juiste woorden vinden en uitspreken. De kans dat de agressor zijn gedrag aan jou gaat spiegelen wordt hierdoor groter en op deze manier kan verdere escalatie voorkomen worden. Ik zie regelmatig collega’s die onbewust al de juiste vaardigheden inzetten en tijdens de trainingen maken we ze hier bewust van. De juiste basis zorgt er ook voor dat je in voorfases al preventief vaardigheden in kan zetten.”

Lerende organisatie

“Ik hoop dat ik samen met mijn collega’s de weerbaarheidstraining nog verder kan ontwikkelen. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld aan het trainen middels Virtual Reality en er loopt een samenwerking met de politie. We hebben gezamenlijk een training ontwikkeld ‘Politie en GGZ werken samen’, waarin we niet alleen de knelpunten bespreken maar elkaar ook informeren en gezamenlijk aan de hand van casuïstiek trainen.  

Ik ben blij dat GGZ NHN zoveel ruimte geeft aan deze ontwikkelingen en onze trainingen faciliteert. GGZ NHN is een lerende organisatie, je kan kansen pakken en doorgroeien. Als je een goed idee hebt wordt er naar je geluisterd.

Ik hoop dat mijn collega’s binnen de organisatie steeds meer een intrinsieke motivatie ontwikkelen om mee te doen aan de trainingen. Het is nog niet iets dat moet, maar ik zou dat wel graag zo zien. Als trainer ben ik primair bezig met de veiligheid van mijn collega’s, maar dat heeft altijd direct effect op onze cliënten. Een veilig werkklimaat is belangrijk en dat ontwikkel je vooral door onder andere weerbaarheid te trainen.”

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!