Contrast
Onderstrepen

Strategische werkagenda voor een toekomstbestendige acute zorg

dinsdag 9 januari 2024 07:46 uur

De druk op de acute zorg in Noord-Holland-Noord neemt toe. Het kunnen aanbieden van toegankelijke, betaalbare en goede zorg vraagt om actie. Om deze uitdaging aan te gaan hebben partners in de acute zorg een strategische werkagenda voor de komende jaren ontwikkeld: het ROAZ-plan*. Dit plan is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen zorgbaanbieders in de regio.

De gemeenschappelijke opgave is het inspelen op het toenemende personeelstekort in de komende jaren, om zo een betaalbare en toegankelijke acute zorg te waarborgen. Het plan is tot stand gekomen in opdracht van het ministerie van VWS, zoals vastgelegd in het Integraal Zorgakkoord (IZA).

Toewerken naar concrete resultaten

De strategische werkagenda bestaat uit diverse gezamenlijke initiatieven. Vervolgstappen in 2024 zijn gericht op het uitvoeren van deze initiatieven, het verder versterken van de samenwerking en het opvolgen van de uitkomsten om hiervan te leren en te verbeteren. De ambitie is om snel concrete resultaten te boeken en het voorspelde personeelstekort te verlagen. Daar werken we de komende jaren met elkaar naartoe. 

Trots op gezamenlijke inspanningen

Met trots presenteren wij het ROAZ-plan voor Noord-Holland-Noord, dat tot stand is gekomen door de inzet van de acute ketenpartners in de regio. Deze samenwerking vormt een goede basis voor een succesvol vervolg.

*ROAZ staat voor Regionaal Overleg Acute Zorgketen

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: