Contrast
Onderstrepen

Huisarts en GGZ

Als verwijzer bent u een belangrijke schakel in de hulpverlening. U bepaalt samen met uw patiënt, en eventueel familie of naastbetrokkenen, of een verwijzing naar specialistische ggz of basis ggz bij GGZ Noord-Holland-Noord nodig is. Heeft uw patiënt psychische zorg nodig? Wij bieden zowel basis GGZ als specialistische GGZ. Onze ggz- en regio-teams en klinieken staan voor u en uw patiënt klaar.

Basis GGZ - Amici

Amici en DiSofa zijn onderdeel van GGZ Noord-Holland-Noord en bieden psychische hulp in de Generalistische Basis GGZ.

Deze twee teams zijn gespecialiseerd in het geven van inzicht, overzicht, advies en ondersteuning in de vorm van kortdurende behandeling voor volwassenen vanaf 18 jaar. Amici bestaat uit (GZ-)psychologen, verpleegkundig specialisten GGZ en sociaal psychiatrisch verpleegkundigen. Voor consultatie kan een psychiater van GGZ Noord-Holland-Noord worden ingeschakeld. Amici biedt op verschillende locaties in Noord-Holland Noord face-to-face en online behandeling. DiSofa bestaat uit GZ-psychologen die wereldwijd zijn gevestigd en volledig online behandeling bieden.

Specialistische GGZ

De wijkgerichte ggz-teams van GGZ Noord-Holland-Noord zijn het ambulante hart van onze organisatie. De teams zijn multidisciplinair zodat alle expertise die uw patiënt nodig heeft aanwezig is. Samen met andere organisaties bieden we cliënten hiermee een totaalpakket gericht op herstel.

Korte lijnen voor overleg

De ggz-teams werken voor een lokaal afgebakend gebied binnen Noord-Holland-Noord. De nieuwe manier van werken zorgt voor korte lijnen tussen de verschillende professionals en dus ook tussen u, uw praktijk-ondersteuner POH en de ggz-teams. Aan ieder ggz-team zijn een psychiater, psycholoog en verpleegkundigen verbonden met wie u kunt overleggen over cliënten.

Bekijk hier het overzicht van ggz-teams en de postcodegebieden waarin zij werkzaam zijn.

Regioteams en klinieken

Voor de behandeling van persoonlijkheidsstoornissen, eetstoornissen en ADHD (PEA) zijn er regioteams opgericht. Daarnaast zijn er regioteams voor kwetsbare ouderen (Frailty). Ook in uw regio staan deze teams voor u klaar. Er verandert niets voor u bij de acute opnameklinieken, Spoed Eisende Psychiatrische Hulp (SEPH) en andere voorzieningen van GGZ NHN.

Contactgegevens ggz- of regioteam

Direct contact met het ggz- of regioteam waar uw patiënt in behandeling is? Vul de 4 getallen van de postcode van uw patiënt in.

Bent u verwijzer en heeft u vragen?

Aanmeldpunt GGZ NHN & Geriant

Maandag t/m vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur
Telefoonnummer

088 656 50 50

Keuzemenu optie 1: Jeugd
Keuzemenu optie 2: Volwassenen
Keuzemenu optie 3: Ouderen en Geriant

Contactgegevens ggz- of regioteam

Direct contact met het ggz- of regioteam waar uw patiënt in behandeling is? Vul de 4 getallen van de postcode van uw patiënt in.

Heeft u een vraag?

Bekijk onze veelgestelde vragen voor verwijzers of vul het contactformulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord.