Contrast
Onderstrepen

Behandeling in je eigen omgeving

Onze visie is ‘Beter worden doe je thuis’. Daarom behandelen wij kinderen en jeugdigen zolang dat kan vanuit de thuissituatie.

Behandellocaties voor kinderen en jeugdigen

Voor de behandeling kom je meestal naar een van onze behandellocaties, ook wel polikliniek. Op de poliklinieken werken behandelaren die allerlei vormen van behandeling kunnen geven. Je kunt hierbij denken aan individuele behandeling, groepsbehandeling, gezinsbehandeling en/of ouderbegeleiding.

Locaties

GGZ Noord-Holland-Noord heeft behandellocaties voor kinderen en jeugd in:

Online polikliniek

Thuis op de bank of in je eigen kamer je behandeling volgen. Dat kan bij de online polikliniek. Je bepaalt zelf wanneer een afspraak jou het beste uitkomt, passend bij je lesrooster of sport- of vrijetijdsbesteding. In jouw vertrouwde omgeving ga je in gesprek met een van onze collega’s van de online poli, via laptop of telefoon.

Wie kom je tegen op de behandellocatie?

De teams bestaan meestal uit:

  • psychiaters
  • (klinisch en GZ) psychologen
  • psychotherapeuten
  • systeemtherapeuten
  • sociaal psychiatrisch verpleegkundigen
  • cognitief gedragstherapeutisch werkers
  • autisme-hometrainers

Stuk voor stuk zeer gedreven teams die dagelijks alles uit de kast halen om de beste zorg te leveren. Gezamenlijk kijken zij ieder vanuit hun eigen expertise hoe ze jou en je ouders de beste zorg kunnen bieden. Er is altijd 1 behandelaar die de regie heeft, zodat je een vast contactpersoon hebt.

FACT-teams

Het is ook mogelijk dat we bij je thuiskomen voor een behandeling als dat nodig is. Dit wordt gedaan door ambulante hulpverleners van onze FACT-teams of van de polikliniek. Deze teams geven een intensieve behandeling aan jongeren met een psychiatrische diagnose en/of gedragsproblemen.

Een ambulant hulpverlener kan meerdere keren per week bij je langskomen als dat nodig is. Jouw behoefte en die van je ouders staat centraal en samen stellen we de doelen vast die we willen bereiken. We vinden het belangrijk dat er een goede samenwerking ontstaat. Daarom besteden we veel aandacht aan kennismaking, motivering en afstemming van wat jij en je ouders willen.

Herstel

Op elke behandellocatie werken we herstelgericht. Dit houdt in dat je zoveel mogelijk zelfstandig je leven weer kan oppakken zowel thuis, op school, als met je vrienden en bij sport. Jij hebt de regie over jouw behandeling waarbij wij vanuit vertrouwen jouw veerkracht stimuleren.

Jij bepaalt samen met je ouders en de behandelaar(s) hoe de behandeling vormgegeven wordt. We richten ons op het herstel van de klachten en sluiten aan bij de krachten en mogelijkheden die er zijn bij jou en jouw omgeving. Deze werkwijze geldt ook voor de online polikliniek. 

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: