Contrast
Onderstrepen

Bezoek van studenten Politie Academie

woensdag 22 september 2021 11:00 uur
Card image cap

Achttien studenten van de Politie Academie bezochten op dinsdag 21 september GGZ Noord-Holland-Noord. Zij hadden ingetekend op de module Samenwerking tussen politie en GGZ. Om hen een goede indruk te geven werden ze ontvangen in de Verhalenkamer, waar de geschiedenis van GGZ NHN in een beeldende tijdlijn uitgeschreven staat.

"De inzichten die ik vandaag heb opgedaan ga ik proberen mee te nemen tijdens mijn werkzaamheden als agent"

Het programma bestond uit een kennismaking met drie ervaringsdeskundigen van de Herstelacademie en presentaties van Alette Ruiter (teamleider crisisdienst) en Cynthia Hoffman (teamleider FOR-act-teams).

De uitleg over de werkwijze van GGZ NHN was een waardevolle aanvulling op de kennis van de studenten. De studenten kregen alle ruimte om vragen te stellen en dat leverde interessante inzichten op. Goed om zo de studenten te leren kennen en hen kennis hebben kunnen laten maken met de wereld van de psychiatrie en de werkwijze van GGZ NHN. Uit alle verhalen bleek dat politie en ggz-medewerkers elkaar vaak tegenkomen, waarbij de politie de situatie benadert vanuit veiligheid en de ggz-medewerker vanuit zorg. Kennis van elkaars wereld vergroot de kans op een goede samenwerking.

De ochtend werd afgesloten met bezoeken in kleine groepjes aan verschillende klinieken en woonvoorzieningen, zoals de Kapelbuurt en Egelenborgh.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: