Hulp voor kinderen van ouders met psychiatrische klachten

Cursussen, trainingen en bijeenkomsten voor kinderen van ouders met psychiatrische klachten.

Ouder-baby interventie

Je kind een gelukkig jeugd en een goed vooruitzicht op de toekomst geven, dat is wat ouders graag willen. Toch valt dit niet altijd mee, zeker niet wanneer je zelf niet goed in je vel zit. De ouder-babyinterventie helpt ouders met spanning- of stressklachten en/of psychiatrische klachten en verslaving

Piep zei de muis

4-7 jaar

Soms gebeuren er dingen in een gezin waar een kind zich geen raad mee weet. Een ouder die ziek is, een scheiding, verdriet, ruzie of geweld. Herkent u dit? Mogelijk kan uw kind dan een steuntje in de rug gebruiken.

Doe- en praatgroep

8-12 jaar

Als een ouder een psychisch en/of een verslavingsprobleem heeft, dan maken kinderen thuis vaak stresssituaties mee. Daarom bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord voor kinderen van 8 – 12 jaar de Doe- en praatgroep aan.

Kinderen met een ouder met psychiatrische of verslavingsproblemen

12-16 jaar, 17+jaar

Opgroeien in een gezin waarvan je vader of moeder psychische problemen heeft of verslaafd is, is niet gemakkelijk. Omgaan met deze situatie is heel ingrijpend en dat je hier weleens boos of verdrietig om bent is heel normaal. Wist je dat je niet de enige bent?

Volwassen kinderen van ouder(s) met psychiatrische klachten

Soms hebben deze kinderen, als zij eenmaal volwassen zijn, nog last van de wisselende stemmingen van hun ouder, de onvoorspelbaarheid thuis, het gebrek aan informatie en de grote verantwoordelijkheid die zij al vroeg op hun schouders moesten nemen.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: