Contrast
Onderstrepen

Ouder-baby interventie

Je kind een gelukkige jeugd en een goed vooruitzicht op de toekomst geven, dat is wat ouders graag willen. Toch valt dit niet altijd mee, zeker niet wanneer je zelf niet goed in je vel zit. Ben je vaak zo moe dat jouw kindje je te veel is of vind je het lastig wanneer je baby maar blijft huilen en vergeet je daarnaast goed voor jezelf te zorgen? De ouder-baby-interventie helpt ouders met spanning- of stressklachten en/of psychiatrische klachten en verslaving.

Bij de ouder-baby-interventie komen we bij jou thuis om te praten over de situatie en ondersteunen wij op de gebieden waar nodig. Tijdens de gesprekken bekijken we hoe je het contact tussen jou als ouder en je baby kunnen verbeteren en hoe je de spanning of stressklachten kan verminderen of wegnemen. Je werkt aan je zelfvertrouwen en we zorgen er samen voor dat je (weer) meer plezier krijgt in het contact met je baby.

We bespreken gedachten over bijvoorbeeld angst en machteloosheid en je werkt aan gevoelens als schuld en schaamte. Met behulp van tips en advies leer je waar je op kunt letten bij het contact met je baby. Daarnaast bekijken we wie jou kan helpen als het even tegen zit.

Het maken en samen terugkijken van filmopnames van jou en je baby kan de gesprekken bevorderen. Uiteraard vragen we hiervoor eerst jouw toestemming.

Voor wie is de ouder-baby interventie?

Vaders en moeders met kinderen tot 12 maanden.

Praktische informatie 

Duur 1 uur per bezoek
Frequentie 8 tot 10 bezoeken
Kosten Deelname is gratis (verwijzing is niet nodig)

Aanmelding en informatie

Aanmelding en meer informatie Neem contact op met Ingrid Floris via i.floris@ggz-nhn.nl of 06 22 42 28 16

Waar? Regio West-Friesland, Kop van Noord-Holland en AlkmaarRegio West-Friesland, Kop van Noord-Holland en Alkmaar

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: