Contrast
Onderstrepen

Creatieve werkplaatsen voor jongeren en jongvolwassenen

SPOT en TOPS! zijn creatieve werkplaatsen voor jongeren en jongvolwassenen. SPOT in Alkmaar en TOPS! in Hoorn. Als het even niet lekker loopt in het leven kunnen deze twee werkplaatsen helpen bij het ontdekken van creatieve talenten. Ook kan het opbouwen van structuur bijdragen aan herstel na een moeilijke periode.

Jongeren ontdekken onder leiding van professionele kunstvakdocenten en ervaringsdeskundigen hun talenten en ontwikkelen die verder. Zo ervaren ze wat ze leuk vinden. Onder het motto ‘Doe wat bij je past en wat jij graag zou willen!’ gaan de jongeren creatief aan de slag met bijvoorbeeld spoken word, fotografie, tekenen, schilderen, theater of muziek.

Meer weten?

SPOT

Het initiatief voor SPOT komt van de jongeren zelf. Zij wilden graag werken met verschillende vormen van kunst. Niet alleen praten, maar vooral veel doen. Hun talenten ontwikkelen met elkaar, op een veilige plek. Zij stonden aan het begin van de opzet en groei van SPOT en hebben meegedacht over wat er nodig is. Samen met Artiance, centrum voor de kunsten en GGZ NHN jeugd & gezin hebben zij SPOT doorontwikkeld. SPOT richt zich op jongeren van 14 tot en met 25 jaar. 

Praktische informatie SPOT

  • Maandag van 10.00 tot 12.30 uur
  • Woensdag 10.00 tot 13.00 uur
  • Woensdag van 19.00 tot 21.00 uur
  • Vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur

Locatie: Artiance, Canadaplein 3 in Alkmaar

Wil je meer informatie of overleggen of SPOT bij je past? Neem dan contact op met projectleider Maaike Mathot. Je kunt haar bellen of whatsappen op 06 40 57 48 56.

Volg ons ook op Instagram: spot.alkmaar.

TOPS!

TOPS! is een initiatief van De Blauwe Schuit in Hoorn en GGZ NHN. Creatief bezig zijn versterkt de veerkracht en daarom hebben zij het inloopatelier TOPS! opgericht. De bekende stadsdichter van Hoorn Levi Noë en beeldend kunstenaar STHOM zijn professionele docenten die de jongeren begeleiden in hun creatieve proces.

Praktische informatie TOPS!

  • Woensdag 10.00 tot 12.30 uur

Locatie: De Blauwe Schuit, Vredehofstraat 7a in Hoorn

Meer informatie? Neem contact op met projectleider Saskia Wijga. Je kunt haar bellen of whatsappen op 06 53 73 48 80.

Volg TOPS! ook op Instagram: tops.atelier.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 656 50 10 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: