SPOT: werkplaats voor jongeren en jongvolwassenen

SPOT is een creatieve plek voor jongeren en jongvolwassenen waar ze weer dagbesteding kunnen opstarten na een moeilijke periode in hun leven. Als het even niet lekker loopt in het leven kan SPOT helpen bij het ontdekken van creatieve talenten. 

Het initiatief voor SPOT komt van de jongeren zelf. Zij wilden graag werken met verschillende vormen van kunst. Niet alleen praten, maar vooral veel doen. Hun talenten ontwikkelen met elkaar, op een veilige plek. Zij stonden aan het begin van de opzet en groei van SPOT en hebben meegedacht over wat er nodig is.

Samen met Artiance - centrum voor de kunsten en GGZ NHN jeugd & gezin hebben zij SPOT doorontwikkeld. Jongeren ontdekken onder leiding van professionele kunstvakdocenten en ervaringsdeskundigen hun talenten en ontwikkelen die. Zo ervaren ze wat ze leuk vinden. Onder het motto ‘Doe wat bij je past en wat jij graag zou willen!’ gaan de jongeren creatief aan de slag met bijvoorbeeld spoken word, fotografie, tekenen, schilderen, theater en muziek.

“Geen therapie, geen buurthuisidee, niet alleen maar chillen. We willen met kunst bezig zijn en dezelfde blijheid ervaren als vroeger toen we als kind toneelstukjes bedachten of mooie dingen maakten.”

 

Een keer langskomen? Wees welkom!

  • Maandag van 10.00 tot 12.30 uur
  • Woensdag 10.00 tot 13.00 uur
  • Woensdag van 19.00 tot 21.00 uur
  • Vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur

Locatie: Artiance, Canadaplein 3 in Alkmaar

Wil je meer informatie? Neem dan eerst contact op met projectleider Maaike Mathot. Je kunt haar bellen of whatsappen op 06 40 57 48 56.

Volg ons ook op Instagram: spot.alkmaar.

Meer weten?

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: