Contrast
Onderstrepen

Doe- en praatgroep voor kinderen 8 - 12 jaar

Als een ouder een psychisch en/of een verslavingsprobleem heeft, dan maken kinderen thuis vaak stresssituaties mee. Daarom bieden Brijder en GGZ Noord-Holland-Noord voor kinderen van 8 – 12 jaar de Doe- en praatgroep aan. Kinderen kunnen hier hun verhaal kwijt en kennismaken met leeftijdsgenootjes met soortgelijke ervaringen. Daarnaast merken kinderen dat zij niet de enige zijn.

Doe- en praatgroep

Deze groep helpt kinderen van ouders met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP/KOV). Kinderen voelen vaak goed aan dat het niet goed gaat met hun ouder en reageren daar allemaal verschillend op. Sommigen vragen extra aandacht, anderen schamen zich of nemen teveel taken en verantwoordelijkheid op zich. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op overbelasting en kunnen zij op den duur zelf problemen gaan ontwikkelen. Herkent u (een van) deze situatie(s)? Misschien is de Doe- en praatgroep dan iets voor uw kind.

Weerbaarheid versterken

Belangrijke ingrediënten van deze doe-praatgroep voor kinderen van 8 – 12 jaar zijn:

  • het bieden van (h)erkenning,
  • het wegnemen van bepaalde gedachten
  • het ontschuldigen van zowel kind als ouder.
  • emoties leren begrijpen,
  • handvatten hoe met de thuissituatie om te gaan,
  • kennis vergroten in de problematiek van hun ouder(s)
  • weerbaarheid versterken

Informatie en aanmelding

Voor kinderen zijn er 8 bijeenkomsten van 1,5 uur. Ook zijn er 2 ouderbijeenkomsten. Er is geen verwijsbrief nodig en de kinderen worden niet ingeschreven bij de GGZ. Aan de groep zijn geen kosten verbonden en ouders kunnen hun kind ook zelf aanmelden.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met preventiewerker Petra Poland op mailadres p.poland@ggz-nhn.nl of op telefoonnummer: 06 23 11 61 09

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: