Contrast
Onderstrepen

Groep voor volwassen kinderen van ouder(s) met psychiatrische klachten

Opgroeien in een gezin met een ouder met psychiatrische problemen kan erg belastend zijn. Soms hebben deze kinderen, als zij eenmaal volwassen zijn, nog last van de wisselende stemmingen van hun ouder, de onvoorspelbaarheid thuis, het gebrek aan informatie en de grote verantwoordelijkheid die zij al vroeg op hun schouders moesten nemen. Voor u als kind betekende dat vroeger misschien: rustig blijven, rekening houden met de psychiatrisch zieke ouder, voor de anderen zorgen, het geheim bewaren.

Er was niet altijd aandacht of gelegenheid om te praten over de problemen met uw vader of moeder.

Inhoud en doel van deze groep

Tijdens deze groep krijgt u meer inzicht in de gevolgen van het opgroeien met een ouder met een psychiatrische stoornis. Er is gelegenheid tot uitwisseling van informatie. U kunt tijdens deze bijeenkomsten herkenning en steun vinden.

Voor wie is deze groep?

De groep wordt bezocht door volwassen kinderen van ouder(s) met psychiatrische klachten, zoals depressie, manisch-depressieve stoornis, psychotische stoornis, borderlinestoornis en schizofrenie of bij wie de diagnose nog niet helder is. Deze groep is een gezamenlijk initiatief van de familieorganisaties Labyrint-In perspectief Noord-Holland-Noord, Ypsilon en GGZ NHN.

Wat ga je doen?

De deelnemers bepalen veelal zelf welke onderwerpen zij bespreken. Een medewerker van GGZ NHN ondersteunt deze groep. Zij laat het initiatief zoveel mogelijk bij de begeleiders en deelnemers, omdat lotgenoten elkaar vaak het beste kunnen ondersteunen. De begeleiders kunnen verschillende thema’s aanreiken.

Praktische informatie 

Duur  2uur per bijeenkomst
Frequentie Iedere eerste dinsdag van de maand. In de maanden juli en augustus zijn er geen bijeenkomsten.
Tijd Van 19.30 - 21.30 uur. Bekijk in de agenda de data van deze groep
Meer informatie en aanmelding

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw S. Bakker, via dit formulier of via telefoonnummer 088 65 65 010 of 06 12 92 70 14.

Wij helpen u graag verder

Stel uw vraag aan GGZ NHN per mail

U kunt uw vraag makkelijk per mail aan ons stellen. Vul het formulier in en uw vraag wordt zo snel als mogelijk beantwoord. 

Bent u in behandeling bij GGZ NHN, neemt u dan contact op met uw behandelteam.

Liever bellen?

Bent u in behandeling bij een ggz-team? Neem dan contact op via het secretariaat van het team.

Het algemene klantcontactcentrum van GGZ Noord-Holland-Noord is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur op telefoonnummer

088 65 65 010 

Wilt u dat wij u terugbellen? Gebruik hiervoor onderstaand formulier!

Aanmelden bij GGZ NHN

Alleen verwijzers (huisartsen, medisch specialisten en BIG-geregistreerde psychologen) kunnen kinderen en jeugd, volwassenen en ouderen, aanmelden bij GGZ NHN via: