Contrast
Onderstrepen

Vacatures vrijwilliger

Op dit moment zijn ongeveer 150 vrijwilligers actief in de ondersteuning bij diverse activiteiten. Een vrijwilliger biedt geen hulpverlening, maar ondersteuning en hulp bij het opzetten en uitbreiden van het sociale netwerk. Er zijn veel activiteiten waarbij we jouw hulp als vrijwilliger goed kunnen gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om betekenisvol vrijwilligerswerk te doen.

Activiteiten voor vrijwilligers

Vrijwilligersactiviteiten

Op verschillende locaties bij GGZ Noord-Holland-Noord vindt vrijwilligerswerk plaats. Het vrijwilligerswerk wordt uitgevoerd ten behoeve van cliënten van alle onderdelen en divisies binnen GGZ Noord-Holland Noord.

De leidinggevende is het aanspreekpunt voor het vrijwilligerswerk op de betreffende locatie. De uit te voeren werkzaamheden worden in overleg en in afstemming met de leidinggevende en de vrijwilliger uitgevoerd. Er zijn veel activiteiten waarbij vrijwilligers ingeschakeld worden. Door de inzet van vrijwilligers worden de mogelijkheden dat cliënten om deel te nemen aan activiteiten vergroot. Deze activiteiten zijn gericht op participatie.

Het gaat om de volgende activiteiten:

  • binnen de activiteitencentra in de regio bij verschillende activiteiten;
  • ondersteuning bij activiteiten binnen verschillende afdelingen en locaties;
  • chauffeur van een van de busjes die vanuit de activiteitencentra in de regio rijden;
  • ziekenhuisbegeleiding;
  • bij de geestelijke verzorging: kerkbegeleiding, bij de liturgie, koffie schenken na de zondagsdienst in de kapel, het oecumenisch koor (op terrein Heiloo);
  • het museum in Heiloo.

Er zijn verschillende regelingen voor een vrijwilliger. Zo is er een vergoeding van gemaakte kosten, zoals reiskosten. Er zijn verschillende verzekeringen. In overleg wordt een vrijwillige hepatitis B vaccinatie en op sommige afdelingen ook de griepprik gegeven.

Maatjesdienst

De maatjesdienst wordt georganiseerd vanuit Humanitas Kop van Noord-Holland en Humanitas regio Alkmaar e.o. Het doorbreken van het maatschappelijk isolement, of het voorkomen dat mensen in een maatschappelijk isolement geraken, staat centraal.

Bij deze vorm van vrijwilligerswerk is er sprake van 1-op-1-contact tussen een vrijwilliger en een cliënt, op basis van gelijkwaardigheid, wederzijdse interesse en respect. Het doel is steun bieden bij het onderhouden en/of opbouwen van een sociaal netwerk. Dit contact wordt voor langere tijd in een overeengekomen regelmaat en periode aangegaan. Gemiddeld vindt er eenmaal per week contact plaats. Dit contact kan verschillend worden ingevuld:

  • Bezoek thuis: kop koffie drinken, gesprek, spelletje doen;
  • Samen op stap gericht op vergroten van de leefwereld, bijvoorbeeld door samen activiteiten te ondernemen, zoals cafébezoek, deelnemen aan een cursus, bibliotheekbezoek, wandeling etc

Waarom werken bij GGZ NHN?

Card image cap

Wie zijn wij?

Wij zijn 2200 mensen die allen op eigen wijze bijdragen aan betere geestelijke gezondheidszorg voor onze klanten. GGZ Noord-Holland-Noord bestaat ondertussen zo’n 85 jaar en houdt zich vanaf oprichting al bezig met vermaatschappelijking van de GGZ en het ontwikkelen van allerhande nieuwe methoden. Dat wij bekend staan als innovatieve GGZ maakt ons trots, maar niet lui. Er is immers nog zoveel te verbeteren in de nationale en internationale geestelijke gezondheidszorg.

Nieuwe vrijwilliger vacatures in jouw mailbox?

Meld je aan voor de vacature alert! Blijf op de hoogte en ontvang als eerste de nieuwste vacatures in jouw mailbox voor vrijwilligers bij GGZ Noord-Holland-Noord.

Vacatures voor Vrijwilliger

Bekijk onze vacatures en vind de baan die bij je past

Raadslid cliënten- en familieraad

Wil je samen met ons bijdragen aan medezeggenschap en verbetering van zorg? De cliënten- en familieraad GGZ NHN zoekt nieuwe en enthousiaste raadsleden. Word lid van onze raad of draag op een andere manier bij aan de cliënten- en familieraad. Je bent van harte welkom!

Vrijwilliger – verhalenkamer en VVV informatiepunt – Heiloo

Stichting de Buitenkans zoekt voor de verhalenkamer en het VVV informatiepunt gastvrouwen en gastheren. Kom jij je inzetten om bezoekers te ontvangen en informeren?

Vrijwilliger – Gastheer of Gastvrouw – Atelier de Trog – Heiloo

Stichting de Buitenkans zoekt voor Atelier de Trog 2 tot 4 vrijwilligers. Kom jij helpen op deze mooie locatie op Landgoed Willibrordus in Heiloo?

Tuinvrijwilliger – Landgoed Willibrordus – Heiloo

Stichting de Buitenkans zoekt voor landgoed Willibrordus 2 tot 4 tuinvrijwilligers. Zet jij met ons alles in bloei op deze mooie locatie in Heiloo?

Vragen over werken bij GGZ NHN?

Vraag het onze recruiters

Heb je een vraag over een van onze vacatures of staat er momenteel geen interessante vacature voor jou tussen, maar heb je wel interesse om bij GGZ NHN te werken? Bel, mail of whatsapp met een van onze recruiters:

Charis Nieuwenhuis recruiter Charis Nieuwenhuis 
tel: 06 33 05 23 25 of mail
Sebastiaan van Bruggen recruiter Sebastiaan van Bruggen
tel: 06 30 66 23 42 of mail

Of vul onderstaand contactformulier in. 

P&O Servicedesk

Heb je een vraag over je sollicitatie of over de sollicitatieprocedure, neem contact op met onze P&O Servicedesk op:

Telefoonnummer
072 531 27 77

Leuke vacature gezien en heb je er inhoudelijk vragen over? Je kunt de contactpersoon die genoemd staat in de vacature altijd bellen!