WRAP

U bevindt zich hier: Homepage > De Herstelwerkplaatsen > WRAP  

WRAP

Wellness Recovery Action Plan

Hoe werkt WRAP en wat kan WRAP voor je betekenen?

WRAP (Wellness Recovery Action Plan) is in feite een groot plan, dat jij in stappen gaat samenstellen en dat jij leert toepassen in jouw eigen leven. Het biedt een manier om meer grip op jouw leven te krijgen. Daarmee wordt jij (weer) de baas over jouw eigen bestaan. U krijgt een steuntje om jouw eigen welbevinden te ontwikkelen en te behouden. Je doet dat op basis van die ervaringen, waarvan jij hebt gemerkt dat ze een goed effect hebben.

Het maken van zo'n plan is niet een klusje dat je even doet. We trekken er tijd voor uit om bij elke stap stil te staan, ideeën uit te wisselen en een eerste versie te maken. Hiermee ga jij verder aan de slag. Hoe langer je met jouw WRAP leeft, des te beter het gaat passen.

We werken vanuit vijf kernbegrippen van herstel: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Ze helpen ons om de blik te verleggen van 'klacht naar kracht'.

Om mensen te ondersteunen die een WRAP willen maken, worden WRAP-groepen opgezet. Met ondersteuning door ervaringsdeskundigen, die het proces bewaken. Een ervaringsdeskundige is dus niet ‘iemand die het beter weet’! We leren allemaal van elkaar.

Inmiddels leven wereldwijd duizenden mensen met hun WRAP en is ook uit onderzoek gebleken dat het mensen echt helpt bij het realiseren van hun wensen.

Heb je vragen over WRAP of wil je je aanmelden? De ervaringswerker van jouw team weet meer!