Contrast
Onderstrepen
Card image cap

WRAP

Wordt (weer) de baas over jouw leven en krijg meer inzicht in jouw herstelproces.

Omschrijving

Een WRAP (Wellness Recovery Action Plan) is in feite een groot plan, waarmee je (weer) de baas wordt over je eigen bestaan. Je stelt je eigen WRAP in stappen op, en je leert het toepassen. Hoe langer je met jouw WRAP leeft, des te beter het gaat passen. Je krijgt zo steeds meer grip op je eigen leven.

In de WRAP-groep trekken we er samen tijd voor uit, staan stil bij elke stap, wisselen ideeën uit en maken een eerste versie. Hiermee ga jij verder aan de slag. De sfeer is veilig, vertrouwd en respectvol.

We werken vanuit de vijf kernbegrippen van herstel: hoop, persoonlijke verantwoordelijkheid, persoonlijke ontwikkeling, opkomen voor jezelf en steun. Een WRAP zelf bestaat uit zeven onderdelen, bijvoorbeeld: gereedschapskoffer voor welbevinden, plan voor dagelijks onderhoud, tekens aan de wand en een plan voor na de crisis.

Doel

Je krijgt een steuntje om je steeds beter te voelen en dat ook zo te houden. Je maakt een WRAP op basis van die ervaringen, waarvan jij hebt gemerkt dat ze een goed effect hebben. Jouw WRAP is zo een manier om meer grip op jouw leven te krijgen.

Praktisch

Aantal bijeenkomsten In totaal 20 uur
Duur bijeenkomst 8 of 9 bijeenkomsten van 2,5 uur of 4 dagen van 5 uur
Maximaal aantal deelnemers 10 personen

Er wordt aanwezigheid verwacht bij alle bijeenkomsten. Als je écht niet kan, meld je dan tijdig af. Je kunt voor deze cursus een certificaat krijgen. Om dit certificaat te krijgen, moet je minimaal 75% van de tijd aanwezig zijn.

Aanmelden

Als het formulier niet laadt kunt u het hier invullen.

Waar vind ik de Herstelacademie?

Herstelacademie regio Noord-Kennemerland

Oude Hoeverweg 10
Alkmaar
072 535 24 44

Herstelacademie regio De Kop - locatie Den Helder

Middenweg 159 b
Den Helder
06 12 55 89 90

Herstelacademie regio De Kop - locatie Schagen

Piet Ottstraat 2
Schagen
06 12 55 89 90

Herstelacademie regio West-Friesland

Wilhelminalaan 2
Hoorn
06 12 15 01 97