Zelfbeeld

U bevindt zich hier: Homepage > De Herstelwerkplaatsen > Zelfbeeld  

Zelfbeeld

Wil je werken aan een positiever zelfbeeld? In deze training ontdek je je positieve en sterke kanten. Deze kun je gebruiken op weg naar herstel. Je gaat ontdekken wat jouw positieve ervaringen en eigenschappen zijn. Dit helpt je om je goed te voelen over jezelf.

Wat zijn jouw slechte kanten? Nee, wacht! Beantwoord eerst eens deze vraag: Wat zijn jouw 10 beste eigenschappen? Vind je het moeilijker om de tweede vraag te beantwoorden dan de eerste? Dan kan het zijn dat je worstelt met een negatief zelfbeeld.Ben jij klaar om hiermee aan de slag te gaan? Om een positiever zelfbeeld te krijgen en daarmee een fijner leven?

Je zelfbeeld gaat om hoe jij jezelf ziet en hoe je over jezelf denkt. Bijvoorbeeld over je uiterlijk, je prestaties, je gedrag of over hoe populair je bent. Je zelfbeeld is erg belangrijk. Door een positief zelfbeeld voel je je goed en zeker over jezelf. Je krijgt zelfvertrouwen. En zelfvertrouwen zorgt er weer voor dat je de dingen doet die je graag wilt doen.

Doelstelling

De training richt zich op het verkrijgen van een evenwichtiger zelfbeeld. Hierdoor leer je beter om te gaan met situaties die je in het moment nog erg onzeker maken. Het helpt om sterker te staan in het dagelijks functioneren en omgaan met anderen.

De training is opgezet om de volgende doelen te bereiken:

  • Je krijgt je positieve en sterke kanten in beeld
  • Je ontwikkelt een realistisch zelfbeeld
  • Je weet wat je kunt en wat je waard bent
  • Je ontwikkelt begrip voor jezelf
  • Je ontwikkelt helpende technieken
  • Je herkent en leert je interne kritische stem los te laten

De groep

De werkwijze is een afwisseling van onderlinge gesprekken, blokjes theorie en korte oefeningen. De begeleiding bestaat uit een GGZ hulpverlener en een ervaringsdeskundige van de Herstelwerkplaats. De begeleiders streven naar een werksfeer die veilig, vertrouwd en respectvol is.

De training bestaat uit zes bijeenkomsten van twee uur. De eerste bijeenkomst is om verwachtingen uit te wisselen, informatie te delen, het werkboek te bekijken, elkaar te leren kennen en definitief te besluiten tot deelname.

De training is practice based, het gaat hierbij om de ervaring van individuele cliënten en van de zorgverlener die aangeven dat de interventie werkt. Tegelijkertijd wordt er gebruik gemaakt van Minddistrict waaruit helpende technieken aangeleerd worden, dit zijn evidence based behandel onderdelen.

Kosten

€ 5,00 voor het werkboek.